Mainos

Ihalainen vahvisti lähtönsä SAK:n johdosta

SAK:n puheenjohtaja Lauri Ihalainen (sd.) on vahvistanut, että hän jättää tehtävänsä ensi keväänä. Ihalainen vahvisti asian SAK:n valtuuston kokouksessa Kiljavalla.

Keväällä 62 vuotta täyttävä Ihalainen sanoi, että ajankohta puheenjohtajan vaihdokselle on sopiva. Sopimuspolitiikka on murroksessa ja myös ammattiliitoissa on tapahtumassa isoja muutoksia.

SAK:n uusi puheenjohtaja valitaan toukokuussa. Mahdollisina niminä ovat eniten olleet esillä SAK:n edunvalvontaosastoa johtava Lauri Lyly (sd.) ja Palvelualojen ammattiliiton puheenjohtaja Ann Selin (sd.). Kumpikaan ei toistaiseksi vahvistanut sitä, ovatko pyrkimässä tehtävään.

Valtuustopuheessaan Ihalainen varoitteli työttömyyden kasvamisesta. Hän sanoi, että hallituksen arvio lähivuosien työllisyydestä on liian toiveikas.

Ihalainen ehdotti, että jo varhain ensi keväänä aloitettaisiin neuvottelut uudenlaisen pitkän työllisyyttä ja ostovoimaa tukevan tuloratkaisun aikaansaamiseksi. Hän sanoi, että sellaisella luotaisiin vakautta yli taloustaantuman. Ihalainen lisäsi, että hän ei ehdotuksellaan haikaile perinteisen tupon tekemiseen.

Ihalainen ei kerro vielä haluaako sovittelijaksi

Ihalainen miettii nyt, jäädäkö eläkkeelle vai ryhtyä tekemään jotain muuta. Julkisuudessa Ihalaista on istutettu valtakunnansovittelijan tuolille, joka vapautuu ensi kesänä.

- Oikeasti se asia ei ole vielä kypsynyt omassa päässäni, Ihalainen kommentoi sovittelijaspekulaatioita sen jälkeen, kun hän oli vahvistanut lähtöaikeensa.

Niukkasanaisuuttaan Ihalainen perusteli sillä, että hän haluaa hoitaa täysillä nykyistä tehtäväänsä ensi toukokuuhun asti.

- En ole alunpitäen ajatellut itseäni siihen tehtävään (valtakunnansovittelijaksi), mutta olen huomannut, että moni muu on tämmöistä miettinyt. Näitä asioita täytyy sitten harkita, kun se ajankohta on. Nyt se ei vielä ole, Ihalainen vastasi toimittajille.

Keväällä 62 vuotta täyttävä Ihalainen sanoi, että voi hyvin ajatella tekevänsä vielä jotain muuta SAK-kauden jälkeen. Mitä se voisi olla, siihen hänellä ei kertomansa mukaan ole valmiita ajatuksia.

Sen Ihalainen teki selväksi, että ehdokkaaksi vaaleihin tai muutenkaan politiikkaan hän ei ole taivuteltavissa.

Nykyisen valtakunnansovittelijan Juhani Saloniuksen kausi päättyy elokuussa. Vakiintuneen vuorotteluperiaatteen mukaan palkansaajapuolella on nyt vuoro tehdä ehdotus uudesta sovittelijasta. Ihalainen pitää selvänä, että asiassa edetään näin. Vuorottelua ei kukaan ole kyseenalaistanut.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.