Mainos

Ihalainen: TE-toimistojen uudistusta ei missään tapauksessa keskeytetä

Työministeri Lauri Ihalaisen (sdp) mukaan asiat voisi aina tehdä paremmin, mutta hän ei niele kritiikkiä siitä, että palvelulinjastoihin perustuva työ- ja elinkeinotoimistojen palvelu-uudistus olisi huono.

Kansanedustaja Outi Alanko-Kahiluoto (vihr.) on vaatinut työministeriä keskeyttämään TE-toimistojen palvelu-uudistuksen, koska hänen mukaan uudistuksessa palvelujen laatu on romahtanut. Esimerkiksi yhteiskuntatakuu ei tällä hetkellä toimi nuorten kohdalla lainkaan uudistuksen takia, toteaa kansanedustaja.

Uudistuksessa työnhakijat muun muassa jaettiin kolmeen palvelulinjastoon ja sähköisten järjestelmien käyttöä on lisätty. Samalla myös TE-toimistojen määrää on karsittu kovalla kädellä.

Uudistus lähtökohtaisesti hyvä

Aikaisemman työministerin Anni Sinnemäen (vihr.) alulle panema uudistus olisi Ihalaisen mukaan pitänyt tehdä jo aikaisemmin. Sitä ei hänen mukaansa missään tapauksessa nyt keskeytetä.

– Palvelukonseptia voidaan toki kehittää, enkä missään tapauksessa sano, että tämä uudistus olisi valmis. Ja jos siinä on tarkistamisen tarpeita, niitä voidaan toki tehdä, Ihalainen sanoo.

Uusi järjestelmä on hänen mukaansa lähtökohtaisesti hyvä, ja kansainvälisesti katsoen Suomessa on vahva julkinen työvoimapalveluverkosto. Myös tyytyväisyys TE-palveluita kohtaan on hänen mukaansa ollut mittauksissa hyvä.

Ihalainen on kuitenkin huolissaan TE-toimistojen työntekijöiden jaksamisesta.

– Ymmärrän kyllä sen, että työttömyys kasvaa, ja TE-toimistoissa työtä tekevien paine kasvaa. Yhtä aikaa on tullut ehkä liian monia uudistuksia, ja siitä täytyy nyt pitää huolta, että työntekijöiden henkinen kuorma ei muodostu liian suureksi.

13:14

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.