Idols-laulajan äiti suree: Vesa oli hyvin valoisa ja lämmin poika

Traagisesti poikansa menettänyt Idols-laulaja Vesa Suonnon äiti muistelee kauniisti muusikkoa.

MTV3:n Idols-ohjelmassa vuonna 2008 kilpaillut Vesa Suonto menehtyi juhannuksena mönkijäonnettomuudessa. Suonto saatettiin haudan lepoon viime viikonloppuna Espoossa. Suonnon äiti muistelee poikaansa MTV.fille.

Äiti kertoo, että Vesa Suonto osallistui Idols-ohjelmaan sisarustensa ja ystäviensä yllyttämänä. Suonto kilpaili Idolsissa kaudella, jonka voitti Koop Arponen.

Vesa putosi kilpailusta semifinaalin viimeisessä vaiheessa. Idols oli vain pieni osa musiikkia laajasti harrastaneen nuoren elämää.

– Eihän Idols ollut mikään Vesan elämän suurin teko. Hän eli hyvin rikasta elämää, valmistui yliopistosta kauppatieteiden maisteriksi ja oli Lemminkäisellä töissä. Hänen elämässään oli paljon kaikenlaista, suurempi merkitys. Vesa ehti olla myös vapaaehtoistyössä Tansaniassa. Hän oli hyvin humaani ja lämmin kaikille.

Suonto saatettiin haudan lepoon viime lauantaina Espoossa. Hautajaisiin osallistui useita kymmeniä laulajan ystäviä. Äiti kuvaileekin Vesan ottaneen aina kaikki huomioon.

– Vesa oli hyvin valoisa ja lämmin poika, hänellä oli suuri sydän. Kuten yksi hänen ystävistäänkin sanoi arkun äärellä: Suuri mies, suuri ääni ja suuri sydän. Sitä kaikkea hän oli.

– Muistojen varassa eletään, Vesa eli kuitenkin täyttä ja onnellista elämää 30 vuotta.

Suonnon äiti kertoo selventäneensä ajatuksiaan surun keskellä esimerkiksi ulkoilemalla.

–  Tässä eletään päivä kerrallaan. Olemme saaneet paljon kukkia ja olen kiitollinen kaikista osanotoista.

Lue myös:

    Uusimmat