Idols-laulaja haudattiin – Wiskari esiintyi muistotilaisuudessa

Tapaturmaisesti juhannuksena menehtynyt laulaja Vesa Suonto on saatettu viimeiselle matkalleen.

MTV3:n Idols-ohjelmassa vuonna 2008 kilpaillut Vesa Suonto kuoli onnettomuudessa juhannusaattona 20. kesäkuuta. Kohtalokas onnettomuus sattui Mikkelin Otavassa, kun mönkijä suistui ojaan. 

Vesa Suonto kilpaili Idolsissa kaudella, jonka voitti Koop Arponen. Vesa putosi kilpailusta semifinaalin viimeisessä vaiheessa. 

Suonnon kauniit hautajaiset järjestettiin viime viikonloppuna Espoossa. Hautajaisista MTV.fille kertoo Suonnon äiti.

Siunaustilaisuus pidettiin Otaniemen kappelissa ja muistojuhla Tapiolan seurakuntasalissa. Vesaa saattoi viimeiselle matkalleen noin 140 vierasta.

– Paikalla oli suuri joukko Vesan ystäviä, varmasti ainakin puolet hautajaisvieraista oli ystäväpiiristä. Tunnelma oli hyvin lämmin ja useat Vesan ystävät lauloivat ja pitivät puheita tilaisuudessa, äiti kuvailee lämminhenkistä tilaisuutta.

Musiikki oli aina ollut suuri osa Suonnon elämää, joten hautajaisissa oli nähty lukuisia musiikkiesityksiä. Espoosta niin ikään kotoisin oleva muusikko ja Suonnon ystävä Arttu Wiskari oli myös laulanut hautajaisissa.

– Vesa on ollut koko elämänsä musiikkiluokalla ja laulanut paljon. Idolsiin hän vain sattui osallistumaan, kun ystävät ja sisarukset sinne työnsivät. Ystävät olivat koostaneet hautajaisiin videon Vesan lukuisista lauluista. Se video oli todella hieno, äiti muistelee. 

Lue myös:

    Uusimmat