Hyundai-kuljettajat voivat pakottaa pomonsa kiusallisen päätöksen eteen Sardinian MM-rallissa – "Olisi erittäin vaikeaa sanoa Danille niin"

3:15
Perjantain Tulosruutu paketoi Sardinian MM-rallin avauspäivän tapahtumat.

Hyundain tallipäällikkö Andrea Adamo tiedetään mieheksi, joka on valmis tekemään kaikkensa omiensa menestyksen eteen. Sardinian MM-rallissa Adamon eteen saattaa tulla tilanne, jossa hän joutuu tekemään kiusallisen mutta välttämättömän päätöksen.

Kun 16 erikoiskokeesta on ajettu 10, Hyundailla on Sardiniassa kaksoisjohto. Dani Sordo hyödynsi perjantaina hyvän lähtöpaikkansa, ja hän on ollut vakuuttava heti ensimmäisiltä kilometreiltä lähtien. Sordo johtaa kilpailua 31,6 sekunnin erolla tallikaveriinsa Thierry Neuvilleen.

Tilanne näyttää siis Hyundain kannalta enemmän kuin hyvältä, mutta vielä ei voi huokaista helpotuksesta. Toyotan Sébastien Ogier vaanii vain 3,0 sekunnin päässä Neuvillesta.

Hyundain kaksoisjohto herättää kuitenkin mielenkiintoisen kysymyksen. Mitä Adamo tekee, jos Neuville onnistuu karistamaan Ogierin kannoiltaan ja Hyundain kaksoisjohto on päätöspäivänä turvallisen tuntuinen?

Sordo on keikkakuski, jolle Sardinian MM-ralli on vasta kauden toinen. Hän ei ole millään tavalla mukana tämän kauden mestaruustaistelussa. Neuville sen sijaan on MM-sarjassa viidentenä, 32 pisteen päässä MM-sarjaa johtavasta Toyotan Elfyn Evansista ja vain 14 pisteen päässä toisena olevasta Ogierista. Kun Evans on tällä hetkellä Sardiniassa sijalla neljä, voitto nostaisi Neuvillen huomattavasti lähemmäs MM-sarjan kärkeä kuin kakkossija.

Valmistajien MM-sarjassa Hyundai on toisena, yhdeksän pisteen päässä Toyotasta. Adamolle valmistajien maailmanmestaruus on huomattavasti tärkeämpi kuin kuljettajien maailmanmestaruus. Valmistajien MM-pisteiden kannalta ei ole mitään väliä, tuoko Sardinian-voiton Sordo vai Neuville.

– Hallinnoimme strategiaa niin, että saavutamme tavoitteemme. Olemme aina sanoneet, että valmistajien mestaruus on päätavoitteemme. On vielä melko varhaista ajatella, mitä voi tapahtua, Adamo totesi WRC All Liven Becs Williamsin kysellessä Hyundain taktiikasta.

– Sunnuntaina nähdään, mitä tuleman pitää. Ehkä ongelma ratkeaa itsestään, ehkä meidän pitää tehdä jotain. Tai ehkä ei.

Williams yritti vielä kysyä suoraan, suosiiko Hyundai tarvittaessa Neuvillea.

– Enkö ollut riittävän selkeä? En tiedä. Katsotaan, mitä sunnuntai tuo tullessaan. Tällä hetkellä mielessäni on vain valmistajien, ei kuljettajien MM-pisteet. Vaikka ihmiset eivät ehkä usko, mutta en ole ilkeä. Olisi erittäin vaikeaa sanoa Danille niin, että hänen pitäisi ajaa hiljaa.

Sardinian ralli on Sordolle, 37, uran 168:s MM-sarjassa. Sordo on voittanut urallaan vain kaksi MM-osakilpailua: vuonna 2013 Saksassa ja viime vuonna juuri Sardiniassa.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja