Mainos

Hyökkäyksiä rauhanturvaajia vastaan Kosovossa

Venäläinen sotilas on haavoittunut viime yönä Kosovossa tapahtuneessa hyökkäyksessä Naton johtamia rauhanturvajoukkoja vastaan.

-Kfor on hyvin huolestunut viimeaikaisista hyökkäyksistä sotilaita vastaan. Ihmisiä tulee muistuttaa siitä, että sotilailla on tiukat ohjeet toimia ja että heillä on oikeus puolustaa itseään, sanoi kenraalimajuri Jan Joosten.

Rauhanturvaajia vastaan on hyökätty aseellisesti yli 30 kertaa siitä lähtien kun he saapuivat Kosovoon kaksi kuukautta sitten. Hyökkäykset ovat kuitenkin vähenemään päin, sanoi Joosten. Venäläisiä rauhanturvaajia vastaan hyökättiin kolmella Kfor-tarkastuspisteellä. Yhteensä seitsemää Kfor- tarkastuspistettä tai partiota vastaan hyökättiin viime yönä. Joosten ei arvaillut, ketkä olisivat hyökkäyksen takana.

Mahdollisesti hyökkääjät ovat olleet albaaneja, jotka syyttävät venäläisiä serbien puolella olemisesta ja siitä, että venäläiset olisivat taistelleet palkkasotureina serbien turvallisuusjoukoissa, jotka ajoivat albaanit Kosovosta. Joosten sanoi, että venäläisiä vastaan ammuttiin käsiaseilla tarkastuspisteillä, jotka sijaitsevat lähellä Serbian rajaa. Alueella on etnisiä jännitteitä.

Venäläiset vastasivat tuleen, mutta ampujat pakenivat paikalta eikä ketään saatu kiinni. Yksi venäläisistä kuljetettiin sairaalahoitoon läheiseen Yhdysvaltain armeijan sairaalaan. Samaan aikaan kun Joosten puhui lehdistötilaisuudessa Pristinassa, 3000 albaania kokoontui venäläisvastaiseen mielenosoitukseen Kamenicassa.

Amerikkalaisia rauhanturvaajia vastaan ammuttiin eilisiltana Urosevacin kaupungissa. Ampujat pakenivat paikalta autolla, jota seurasi Kfor-joukkojen helikopteri. Ampujia ei kuitenkaan saatu kiinni. Saksalaiset rauhanturvaajat pidättivät eilisiltana kahdeksan albaania sen jälkeen kun laukauksia oli ammuttu yhden Kfor-tarkastuspisteen ylle. Saksalaiset ottivat haltuunsa viisi rynnäkkökivääriä ja ammuksia epäiltyjen autosta.

-Odotamme kansainvälisten aseistettujen poliisivoimien saapumista, jotta rikolliset toimet saadaan hyväksyttävälle tasolle, sanoi Joosten.
(STT-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.