Mainos

Huviveneet luotsitta Viipurinlahdelle

Viipurinlahdella liikkuvat pienveneet saavat vastaisuudessa purjehtia ilman luotsia. Ensi purjehduskaudesta lähtien voimaan tulevan luotsivapauden edellytyksenä on, että veneessä olevissa radiolaitteissa on käytössä kanavat 12 ja 16. Veneiden täytyy myös ilmoittautua suoraan rajaviranomaisille vähintään kaksi tuntia ennen Viipuriin saapumista.

Asiasta päästiin sopimukseen Suomen ja Venäjän välisen merenkulun sekakomission neuvotteluissa, jotka käytiin keskiviikkona ja eilen Moskovassa.

Sopimuksen mukaan Viipurinlahdella ja Saimaan kanavalla liikkuvien veneilijöiden on osoitettava veneensä hallintaoikeus viranomaisille. Suomessa ei ole ole huviveneiden rekisteröintipakkoa, joten nyt neuvotellaan vielä siitä, riittääkö esimerkiksi pursiseuran antama todistus osoittamaan hallintaoikeuden.

Merenkulun sekakomissio kokoontuu vielä joulukuussa tarkistamaan, että sopimus vastaa molempien osapuolien käsitytyksiä.

Kokouksessa sivuttiin myös Helsingin ja Pietarin välisten risteilyjen viisumipakkoa. Uuden viisumikäytännön todettiin estävän risteilyjen kehittämisen.

(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.