Mainos

Huumepäissään ajaminen lisääntynyt

Poliisin tietoon tulleiden alkoholirattijuopumusten määrän lasku on jatkunut, kertoo Liikenteen turvallisuusvirasto Trafi.

Maistissa ajaneiden eli enemmän kuin 0 promillea mutta alle 0,5 promillea puhaltaneiden ajajien määrä taas on jatkanut nousuaan.  

Trafin mukaan huumeiden vaikutuksen alaisena ajaminen sen sijaan on lisääntynyt. Viime vuonna rattijuopumuksesta kiinni jääneistä 22 prosenttia ajoi myös huumeiden vaikutuksen alaisena, kun vajaa vuosikymmen aikaisemmin vastaava osuus oli 11 prosenttia.  

Trafin mukaan naisten rattijuopumusten määrät ovat jatkaneet nousuaan, ja naiset myös syyllistyvät uudestaan rattijuopumukseen aikaisempaa useammin. Naisten osuus rattijuopumukseen syyllistyneistä kuljettajista on kasvanut reilun 20 vuoden aikana 6 prosentista 12 prosenttiin.  

Trafin mielestä alkolukon käyttöä ajo-oikeuden ehtona pitäisi lisätä.  

-Kannatamme vahvasti terveysperusteisen alkolukon käytön lisäämistä, sillä se on ainoa tehokas tapa puuttua ennaltaehkäisevästi rattijuopumuksiin, toteaa Trafin tieliikennejohtaja Marko Sillanpää.  

Terveysperusteisella alkolukolla tarkoitetaan menettelyä, jossa alkoholin ongelmakäyttäjä voi säilyttää ajo-oikeutensa alkolukkoa käyttämällä.   

Myös eduskunnan lakivaliokunta puolsi alkolukkojen käytön lisäämistä eilisessä kannanotossaan.  

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.