Huuhkajat-valmentaja: Näistä kahdesta asiasta Suomen päästävä tänään eroon – "Meille poikkeuksellisia ongelmia"

Tulosruudussa ennakoitiin Huuhkajien tulevaa Bosnia-Hertsegovina-ottelua.

Suomen A-maajoukkue kohtaa tiistaina Bosnia-Hertsegovinan tärkeässä Kansojen liigan vierasottelussa. Voitolla Huuhkajat nousisi lohkonsa kärkeen.

Kamppailua edeltää Romanialle kärsitty 0–1-tappio. Huuhkajien apuvalmentaja Mika Nurmela nosti lauantain ottelusta esiin kaksi parannuskohdetta, joihin Suomen leirissä on viime päivinä keskitytty.

– Tilanteenvaihdoissa ja boksin puolustamisessa pitää parantaa, kertoi Nurmela maanantaina Huuhkajien etämediatilaisuudessa.

– Nämä olivat meille poikkeuksellisia ongelmia, sillä ensimmäistä kertaa minun ja Riven (päävalmentaja Markku Kanerva) aikana meillä oli vaikeuksia boksin puolustamisessa.

– Tilanteenvaihdoissa emme puolestaan kyenneet välittömään prässiin, mikä on ollut vahvuutemme aiemmissa peleissä. Eli erilaisia ongelmia, mitä ei aiemmin ole ollut.

Nurmelan mielestä Suomen hyökkäyspelaaminen oli kuitenkin vahvaa. Huuhkajien paras maalintekopaikka aukesi Joel Pohjanpalolle, joka ei väkevästä vireestään huolimatta saanut ohjattua palloa lähietäisyydeltä sisään.

– Pidimme palloa yli 60-prosenttisesti ja loimme enemmän vaarallisia maalipaikkoja kuin Romania. Siihen pitää olla tyytyväinen, Nurmela jatkoi.

– Haluamme kuitenkin kehittyä ja otamme opiksi Romania-ottelun ongelmista. Sen kun teemme, voimme olla todella tyytyväisiä.

Rotaatiota luvassa

Huuhkajat pelaa tiistaina neljännen maaottelunsa 11 päivän sisään. Avaavaa kokoonpanoa on muunneltu otteluiden välillä, eikä lähestymistavan uskota muuttuvan Bosnia-Hertsegovina-pelin kohdalla.

– Osa pelaajista on muita kuormittuneempia. Olemme pyrkineet näissä kolmessa ottelussa kierrättämään ja todennäköisesti pyrimme tälläkin kertaa samaan, Nurmela jatkoi.

– Peliin on toki vielä yli vuorokausi aikaa, joten vielä ei tarvitsekaan olla täysin palautunut. Olemme tietysti seuranneet kuormitusta ja katsottu pelaajien fiilistä. Mietitään sen mukaan.

– Jokaiseen peliin olemme tehneet muutoksia, enkä usko huomisen olevan erilainen.

Huuhkajien ja Bosnia-Hertsegovinan välinen Kansojen liigan ottelu potkaistaan käyntiin Zenicassa tiistaina kello 21.45 Suomen aikaa.

Lue myös:

    Uusimmat