Huuhkajien suurottelut ovella: Tuomareilta tasonnostoa odottavalla Markku Kanervalla käytössä kuumavireinen maalintekijä – "Olen ilolla seurannut"

Suomen jalkapallomaajoukkueen päävalmentaja Markku Kanerva nimesi joukkueensa elintärkeisiin maaotteluihin:"Edelleen mennään peli kerrallaan" 3:35
Markku Kanerva kommentoi tuoreita valintojaan MTV Urheilulle.

Suomen jalkapallomaajoukkueen päävalmentaja Markku Kanerva julkaisi tiistaina joukkueensa otteluihin Bosniaa ja Armeniaa vastaan. Teemu Pukin lisäksi Kanervalla on hyökkäyspäässä käytössä kaksi jokerikorttia.

EM-karsintojen vierasottelu Bosniaa vastaan on karsintalohkon toisena olevalle Suomelle tärkeä. Pisteet ovat tiukassa, sillä kotijoukkue on pelannut kotikentällään Zenicassa seitsemän ottelua ilman tappioita.

– He lähtevät otteluun varmaan vähän hyökkäysvoittoisemmin. Jos ajatellaan sarjatilannetta, heillä ei ole muuta vaihtoehtoa kuin voittaa ottelu meitä vastaan. Aikamoisen paineen alle varmasti aluksi joudutaan, mutta meidän täytyy olla kylmäpäisiä ja puolustaa hyvin joukkueena, Kanerva arvioi MTV Urheilulle.

– Tämä joukkue on osoittanut matkan varrella viimeisten vuosien aikana henkistä kanttia, tiukoissa tilanteissa olemme olleet ennenkin, joten se puoli tulee varmaan kestämään.

Maajoukkueen sisällä ei puhuta mahdollisesta kisapaikasta. Kanervan mukaan joukkue etenee vain ottelu kerrallaan ja muistuttaa, että 12 pistettä on karsintalohkossa jaossa.

– Kaksi vaikeaa peliä on edessä. Se sapluuna on toiminut nyt hyvin, että keskitytään yhteen peliin ja pyritään toteuttamaan siihen luotu pelisuunnitelma mahdollisimman hyvin.

– Tulevat pelit vaativat venymistä. Meidän on päästävä vähintään omalle tasollemme, jos aiomme jotain pisteitä niistä saada. Toivottavasti tuomari ei tule näyttelemään mitään ratkaisevaa roolia, Italia-ottelusta se jäi vähän hampaankoloon. Se on kuitenkin mennyttä ja nyt fokus näihin otteluihin, Kanerva linjaa.

Huuhkajat otti kesäkuun alussa Tampereella yhden karsinnoiden toistaiseksi tärkeimmistä tuloksista, kun se voitti Bosnian lukemin 2-0. Päävalmentaja ei halua valottaa tulevan vierasottelun pelisuunnitelmaa.

– Meillä on hyvä kokemus kotipelistä ja se on analysoitu tarkkaan. Katsotaan, millaisia pelipaikkakohtaisia muutoksia pitää ehkä tehdä. Pitää kuitenkin varautua myös siihen, että viimeisellä viikolla tapahtuu loukkaantumisia. Niihin tilanteisiin ja pelien sisällä tapahtuviin muutoksiin täytyy olla myös varasuunnitelma.

Tiistaina julkistetun joukkueen kaksi mielenkiintoista nimeä ovat hyökkääjät Simon Skrabb ja Joel Pohjanpalo. Ruotsin Allsvenskanissa Norrköpingiä edustava 24-vuotias Skrabb on tehnyt kolmessa edellisessä ottelussa kolme maalia.

– Olen ilolla seurannut, kun Simon on päässyt pelaamaan kärjessä. Tehot ovat olleet aika hyvät. Kuten sanoit, hän on monipuolinen pelaaja, joka pystyy pelaamaa kärjessä, piilokärjessä tai laidalla. Taitavana liikkujana hän on hyvä vaihtoehto meille, Kanerva arvioi.

Kaksi vuotta jalan mystisestä verenkiertovammasta kärsinyt Pohjanpalo on toipunut pelikuntoon. PK-35:n kasvatilla ei ole pelituntumaa, mutta tarjoaa valmennukselle yhden vaihtoehdon lisää.

– Kaikilla pelaajilla on joku rooli, jotka joukkueeseen valitsen. Pohjanpalo saattaa olla lisävaihtoehto hyökkäykseen. Jolle on synnynnäinen maalintekijä, sen me tiedämme. Nyt hän on kunnossa ja terve, joten ilman muuta hänellekin on tietty rooli mietitty.

Suomi kohtaa Bosnian lokakuun 12. päivä lauantaina. Turussa pelattava Armenia-ottelu on ohjelmassa 15. päivä tiistaina. Molemmat ottelut pelataan Suomen aikaa kello 19.

Lue myös:

    Uusimmat