Tulikuumalle Joel Pohjanpalolle lyöty hintalappu oli liikaa – Huuhkajat-tähdestä kiinnostunut seura perääntymässä

Joel Pohjanpalo pääsi irti ja mätti maaleja Huuhkajille – itsevarma kommentti seuraavaan peliin 2:36
Joel Pohjanpalo pääsi irti ja mätti maaleja Huuhkajille – itsevarma kommentti seuraavaan peliin

Joel Pohjanpalo on kuumin suomalaisnimi eurooppalaisen jalkapallon siirtomarkkinoilla. Hyökkääjän perässä on hänen itsensä mukaan useampi seura niin Saksan Bundesliigasta kuin muistakin huippusarjoista.

Joel Pohjanpalon markkina-arvo on tällä hetkellä luultavasti korkeammalla kuin koskaan aiemmin. Pitkään erilaisista loukkaantumisista kärsinyt hyökkääjä on pelannut käytännössä puolitoista vuotta ilman pidempiä poissaolojaksoja, ja nyt alla on 16 liigamaalin kausi Turkin Superliigassa.

– Kolmeen vuoteen on tullut yksi vähän isompi loukkaantuminen, muuten ei yhtään. Kroppa tuntuu hyvältä ja on iso luotto omiin jalkoihin ja fyysiseen kuntoon. Mikä sen parempaa, kun pystyy näyttämään, että voi pelata täyden ja ehjän kauden, Pohjanpalo tuumasi MTV Urheilulle viime viikolla.

Pohjanpalo oli maalisaldollaan Turkin pääsarjan maalipörssin jaetulla kolmannella sijalla.

Lainasopimus Turkissa sarjaporrasta alemmaksi pudonneessa Rizesporissa päättyi keväällä, ja nyt Pohjanpalon kohtalo on jälleen osittain Leverkusenin käsissä. Sopimusta seuran kanssa on jäljellä vielä vuosi, mutta siirto muualle vaikuttaa juuri nyt todennäköisemmältä.

– Varmastikaan ei tule yllätyksenä, että monesta bundesliigaseurasta on erittäin paljon kiinnostusta ja muistakin eurooppalaisista huippuseuroista. Tällä hetkellä haluan keskittyä maajoukkuetoimintaan ja sen jälkeen omiin häihin. Katsotaan sen jälkeen, mikä oikea steppi on, Pohjanpalo suunnitteli.

Saksalaislehti Sport Bildin mukaan yksi kiinnostuneista seuroista olisi Bundesliigassa päättyneellä kaudella seitsemänneksi sijoittunut FC Köln, mutta ostohaluja heikentää Leverkusenin asettama hintalappu.

Sport Bildin mukaan Leverkusen haluaa Pohjanpalosta 2,5 miljoonaa euroa, eikä kölniläisseuralla ole joko varaa tai halua maksaa niin suurta summaa syksyllä 28 vuotta täyttävästä suomalaisesta.

Saksalainen jalkapallolehti Kicker kertoi Kölnin kiinnostuksesta jo huhtikuussa, ja tuolloin Pohjanpalon siirtosumman arveltiin osuvan kolmen ja viiden miljoonan euron väliin.

Kickerin silloisen arvion mukaan myös Pohjanpalon entiset lainaseurat Fortuna Düsseldorf, HSV ja Union Berlin saattaisivat olla kiinnostuneita hyökkääjän hankkimisesta.

Lue myös:

    Uusimmat