Huuhkajien hyökkääjällä outo sopimustilanne: “Todella erikoista”

Suomen A-maajoukkuehyökkääjä Benjamin Källman on ajautunut “hyvin erikoiseen” tilanteeseen Veikkausliigaseura FC Interin kanssa.

23-vuotias kärkimies on nauttinut onnistuneesta kaudesta turkulaisseuran riveissä. Kaikki kilpailut mukaan lukien Källman on viimeistellyt 13 maalia 19 peliin, ansaiten näytöillään myös kutsun Markku Kanervan Huuhkajiin.

Källmanin sopimus Interin kanssa umpeutuu kuitenkin kesäkuun lopussa, eli kesken pelattavan Veikkausliigakauden. Tämä tarkoittaa käytännössä sitä, että Tammisaaressa syntynyt maalintekijä on kahden seuraavan sarjapelin jälkeen ilman seuraa.

– Onhan se todella erikoista, millä vain alalla, sanoi Källman Huuhkajien etämediatilaisuudessa maanantaina.

– Tämä on ensimmäinen kerta aikuisurani aikana, kun olen tällaisessa tilanteessa.

Källman, joka on pelannut urallaan myös Norjassa ja Skotlannissa, näkee kuitenkin myös asianlaidan valoisan puolen.

– Samalla se on jopa hyvä tilanne. En näe sitä mitenkään negatiivisena asiana, enkä ota siitä liikaa stressiä, hän pohti.

Toiveena hyvä peliesitys Huuhkajissa

Källman pelasi lauantaina kymmenen minuuttia penkiltä, kun Huuhkajat hävisi Romanialle 0–1-lukemin.

Lisää vastuuta lienee luvassa tiistai-illan vierasottelussa Bosnia-Hertsegovinaa vastaan. Väkevä suoritus maajoukkuepaidassa voisikin auttaa paremman seuran löytämisessä.

– Tietysti jos näyttäytyy maajoukkuepeleissä hyvin, niin se voi vaikuttaa myös tulevaan, totesi Källman.

– Suunnitelmani on palata maajoukkuepelien jälkeen Interiin ja katsoa mitä sen jälkeen tapahtuu.

– Aion mennä peli kerrallaan ja toivoa parasta mahdollista lopputulosta. Täysi fokus on niissä peleissä, mitä vielä on jäljellä

Huuhkajien ja Bosnia-Hertsegovinan välinen Kansojen liigan ottelu potkaistaan käyntiin Zenicassa tiistaina kello 21.45 Suomen aikaa.

Lue myös:

    Uusimmat