Mainos

Huuhkajat-tähti Robin Lod surullisena ystävänsä kohtalosta – kertoo hetkestä, kun EM-unelmasta tuli todellista: "Olisimme voineet pelata vaikka kolmannen pelin putkeen"

11:36
Teemu Pukki tapasi mediaa maanantaina Helsingin Kalastajatorpalla.

Rento ja leppoisa, ehkä pientä lisäjännitystä. Näillä sanoilla Huuhkajien keskikenttäpelaaja Robin Lod luonnehtii joukkueen tilaa muutama päivä ennen perjantain suurottelua Liechtensteinia vastaan.

Huuhkajien menestystarinan yksi syntysijoista löytyy kentän keskikaistalta. Verrattuna keskikentällä myös operoiviin Tim Sparviin ja Glen Kamaraan, Lodin tehtävä ja vastuu liittyy merkittävästi enemmän hyökkäysten tukemiseen, yleensä oikean laitakaistan kautta.

Markku Kanervan valmentaman maajoukkueen vahvuus on siinä, että jokainen pelaaja tietää, mitä häneltä odotetaan ja vaaditaan. Se vapauttaa keskittymään olennaiseen.

– Intoa löytyy ja kauhea odotus päällä, että pääsisi pelaamaan, Lod sanoo MTV Urheilulle maajoukkueen mediatapahtumassa tiistaina. 

26-vuotias Lod kuvailee olotilaansa sopivalla tavalla jännittyneeksi, joka on pelaajan mukaan aina vain hyvästä.

Liechtenstein-ottelun hän odottaa eroavan aiemmista karsintaotteluista. Vastustajan heikko taso tiedetään, mutta Huuhkajat on tutkinut vastustajaa videolta ja löytänyt asioita, joihin on kiinnitettävä huomiota.

– He tulevat puolustamaan alempaa, vastahyökkäyksien kanssa on oltava tarkkana. Palloa saamme varmasti pitää enemmän. 

Tekonurmea Lod pitää muiden pelaajien tavoin suotuisampana Suomelle, joka taitavampana joukkueena kykenee hyödyntämään nopeaa alustaa pallon liikuttamisessa.

MLS ja Pohjanpalon kohtalo

Lod edustaa seurajoukkuetasolla Pohjois-Amerikan MLS-liigaseura Minnesota Unitedia. Joukkueen kausi päättyi lokakuun 21. päivä neljännesvälierätappioon Los Angeles Galaxylle. Suurmetsän Urheilijoissa jalkapallouransa aloittanut Lod on viettänyt väliviikot perheen parissa ja HJK:n kanssa harjoitellen.

– MLS on hyvätasoinen sarja, jossa on hyviä pelaajia. Vauhtia on todella paljon, eikä peli ole niin taktista, vaan enemmän mennään päästä päähän, Lod kuvailee.

– Surkeat fiilikset. Olen huomannut, miten innoissaan Jolle on ollut. Olen tuntenut hänet pienestä pitäen, ja tiedän, miten paljon hänelle merkitsee päästä pelaamaan. Hänellä on pitkät loukkaantumiset alla ja valoa on näkynyt tunnelin päässä. 

– Kyllä se hiljaiseksi veti. Sanoin Jollelle itsekin, että ei tähän löydy enää sanoja. Yritin vain tsempata, mutta en tiedä, auttaako se mitään, Lod toteaa.

Lähellä unelmaa

Kreikka otti lokakuussa odottamattoman kotivoiton Suomen muutamaa päivää aiemmin jyränneestä Bosnia-Hertsegovinasta. Armenian aiemmin samana iltana kaatanut Suomen joukkue oli osittain vielä Turussa, osa matkassa omilla kyydeillä ja osa bussilla matkalla Helsinkiin. Sisäiset viestimet kävivät kuumana.

– Sisäistin mahdollisuuden päästä EM-kisoihin todella vasta Armenia-ottelun iltana. En voittomme jälkeen, vaan Kreikan voitettua Bosnia. Silloin tuli sellainen fiilis, että nyt olemme lähellä.

– Yhteisessä chatissa tuuletimme aina, kun Kreikka teki maalin. Lopputuloksen jälkeen olimme kyllä innoissamme. Ajattelimme, että kunpa voisimme nyt vain jatkaa. Olisimme voineet pelata vaikka kolmannen pelin putkeen, Lod nauraa.

Lod ei koe ottelua yksi yhteen uransa tärkeimpänä yksittäisenä otteluna, eikä - panoksista huolimatta - tunne mitään uudenlaista painetta.

– Tavallaan se on (urani tärkein ottelu), mutta toisaalta näitä otteluita ajattelee aina pitkänä karsintana. Tästä ottelusta saa samalla tavalla kolme pistettä kuin siitä karsintojen ensimmäisestäkin.

33 maaottelussa kolme maalia tehnyt Lod debytoi maajoukkueessa Mixu Paatelaisen alaisuudessa tammikuun 19. päivä vuonna 2015. Hän yhtyy Teemu Pukin maanantaina antamaan lupaukseen: Suomi voittaa Liechtensteinin perjantaina ja etenee EM-kisoihin.

– Voin yhtyä Teemun sanoihin. Kyllä me se ottelu klaarataan ehdottomasti, Lod takaa.

– Armenia-voitto oli hyvä suoritus meiltä. Jos pystymme samanlaiseen suoritukseen perjantaina, se riittää ihan varmasti.

Lisää aiheesta
  Mainos
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja