Huuhkajat on arvokisoissa – mitä seuraavaksi tapahtuu, missä ja koska pelataan?

Suomen jalkapallomaajoukkue pelaa ensi kesänä EM-kisoissa. Arvokisapaikka on historiallinen, mutta vielä ei kannata kisamatkaa järjestää, sillä Huuhkajien pelipaikasta ei ole vielä tietoa.

Suomi pelaa vielä karsinnoissa yhden ottelun, maanantaina Kreikkaa vastaan Ateenassa. Viimeiset karsinnat pelataan tiistaina, jonka jälkeen kaikki karsintojen kautta kisoihin selviytyvät joukkueet ovat selvillä.

Mitä karsintojen jälkeen?

EM-karsinnat pelataan kymmenessä lohkossa, joten niistä kisoihin pääsee suoraan 20 joukkuetta, jokaisen lohkon kaksi parasta. Neljä jäljelle jäävää joukkuetta ratkaistaan Kansojen liigan perusteella. Kansojen liigan kautta kisoihin pyrkivät joukkueet vahvistuvat vasta, kun karsinnat on pelattu loppuun.

Koska Suomi saavutti EM-kisapaikan karsinnoista, Huuhkajat ei pelaa enää Kansojen liigan otteluita ennen EM-kisoja.

Lohkoarvonta: EM-kisojen lohkoarvonta suoritetaan 30.11.

Joukkueet asetetaan neljään eri arvontakoriin karsintamenestyksen mukaan. Kuusi parasta lohkoykköstä on ykköskorissa, neljä "heikointa" lohkovoittajaa ja kaksi parasta lohkokakkosta kakkoskorissa, lohkokakkosten sijoille 3-8 rankatut kolmoskorissa ja neloskoriin päätyvät kaksi heikointa lohkokakkosta ja Kansojen liigan kautta kisoihin pääsevät joukkueet.

Arvontakoreilla on siis merkitystä, jos Suomi pääsisi kakkoskoriin, EM-kisoissa vastaan tulisi heikommin karsinnoissa pelanneita joukkueita.

Lohkoarvonnan jälkeen on selvillä se, missä lohkossa ja pelipaikkakunnilla Suomi pelaa. Kaikki vastustajat eivät välttämättä ole vielä selvillä, sillä Kansojen liigan kautta kisoihin selviävät joukkueet ratkotaan vasta ensi keväänä.

Missä pelataan?

Ensi kesän EM-kisat pelataan kuudessa lohkossa ja otteluita pelataan 12 eri kaupungissa. Kisaisännät:

A-lohko: Italia (Rooma) ja Azerbaidzhan (Baku)
B-lohko: Venäjä (Pietari) ja Tanska (Kööpenhamina)
C-lohko: Hollanti (Amsterdam) ja Romania (Bukarest)
D-lohko: Englanti (Lontoo) ja Skotlanti (Glasgow)
E-lohko: Irlanti (Dublin) ja Espanja (Bilbao)
F-lohko: Saksa (München) ja Unkari (Budapest)

Koska pelataan?

Jalkapallon EM-kisat 2020 alkavat 12. kesäkuuta. Lohkovaiheen viimeiset pelit ovat 24. kesäkuuta ja pudotuspelit alkavat 27. kesäkuuta. Finaalipäivä on 12. heinäkuuta. Välierät ja finaali pelataan Lontoossa.

Lue myös:

    Uusimmat