Hussein al-Taee aloitti eduskuntatyön kohukirjoituksista johtuneen pitkän sairausloman jälkeen: "Voin vihdoin avoimesti sanoa, että ajatukset ovat muuttuneet"

8:39
Kansanedustaja Hussein al-Taee (sd.) osallistui SDP:n kesäkokoukseen torstaina.

Kansanedustaja Hussein al-Taee oli jälleen median tavattavana SDP:n eduskuntaryhmän kesäkokouksessa. SDP:n kansanedustaja al-Taee oli pitkään sairauslomalla sen jälkeen, kun hänen rasistiset Facebook-kirjoituksensa nousivat kevään vaalien jälkeen julkisuuteen.

Hussein al-Taee kertoi kokouksessa MTV Uutisille, että on jo hyvävointinen. 

– Voin jo paljon paremmin. Mukavaa olla töissä.

SDP:n eduskuntaryhmä kuulee al-Taeeta perjantaina. Keskustelu liittyy kohuun, jossa Al- Taeen vanhat kirjoitukset nousivat julkisuuteen.

Kirjoituskohun jälkeen paljastui, että myös al-Taeen Linkedin-profiilissa oli virheitä tai puutteita. Al-Taee sanoo, että hän pyysi itse keskustelua eduskuntaryhmältä.

– Minusta on mukavaa keskustella kollegoiden kanssa. 

Ajattelu on muuttunut

Al-Taeen mukaan kulunut kevät ja kesä olivat hänelle raskaita, mutta hän on pikkuhiljaa saanut perspektiiviä asioihin. Hän peilasi MTV Uutisten haastattelussa tämän vuoden julkisuusryöpytystä siihen, että kärsi lapsena sodasta ja hyvin vaikeista olosuhteista.  

Al-Taeen mukaan lähipiiri ja suomalainen terveydenhuolto saivat istutettua häneen ajatuksen siitä, että suomalaisessa yhteiskunnassa hänen ei tarvitse murtua, vaan hän voi kasvaa ja kehittyä. 

– On hienoa, että voin vihdoin avoimesti sanoa, että ajatukset ovat muuttuneet ja näillä mennään. 

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja