Minkä tuomion SDP antaa kohukirjoitusten ryvettämälle Hussein al-Taeelle? Lindtman: Tapausta käsitellään kesäkokouksessa huomenna

16:38
Näin Hussein al-Taee kommentoi halventavina pidettyjä kirjoituksiaan tuoreeltaan huhtikuun lopussa.

SDP:n eduskuntaryhmän puheenjohtaja Antti Lindtman kertoo MTV Uutisille, että kansanedustaja Hussein al-Taeen asiaa käsitellään eduskuntaryhmässä huomenna. SDP:n eduskuntaryhmä on aloittanut kaksipäiväisen kesäkokouksensa Helsingissä.

– Tämä asia on meillä huomenna kokouksessa agendalla, Lindtman kommentoi asiaa lyhyesti SDP:n eduskuntaryhmän toritapahtumassa aamulla.

Tiistaina poliisi kertoi aloittaneensa esitutkinnan ja epäilevänsä Hussein al-Taeeta kiihottamisesta kansanryhmää vastaan.

– Annetaan viranomaisille täysrauha tehdä heidän työnsä, Lindtman sanoi.

Al-Taeen sairausloma päättyi heinäkuussa

Kansanedustaja Hussein al-Taee joutui myrskyn silmään keväällä kohua herättäneistä vanhoista Facebook-kirjoituksistaan, joissa hän kritisoi monia eri kansanryhmiä.

Al-Taee on myöntänyt kirjoitukset oikeiksi ja pyytänyt niitä anteeksi. 

SDP:n eduskuntaryhmä ei ole käsitellyt asiaa ennen tätä, sillä al-Taee on ollut sairauslomalla toukokuusta heinäkuun loppupuolelle asti.

Heinäkuussa al-Taee joutui uudelleen julkisen paineen alle, kun hänen ansioluettelonsa kerrottiin sisältävän merkittäviä virheitä.

Esimerkiksi hänen LinkedIn-profiiliinsa oli merkitty kaksi maisterin tutkintoa, vaikka hänellä on vain yksi maisterin tutkinto. Lisäksi hän oli liioitellut kansainvälisen politiikan opiskelutaustaansa.

Lindtman kommentoi heinäkuussa Iltalehdelle, että että SDP:n ryhmä kuulee al-Taeen selvityksen kaikista näistä asioista. 

Kansanedustaja al-Taee on jo osallistunut julkiseen tilaisuuksiin sairauslomansa jälkeen ja on myös läsnä eduskuntaryhmän kokouksessa. 

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja