Hurjia väitteitä F1-kärkitaistosta – Valtteri Bottaksen Mercedes vaikeuksissa jopa uutta tahoa vastaan?

Onko Mercedes yhä F1:n kärkitalli vai horjuuko pakka? Tähän aiheeseen saadaan ensimmäiset vastaukset viikonloppuna, kun uusi kausi lähtee liikkeelle Bahrainissa. Samassa maassa ja samassa paikassa käydyt talvitestit jättivät pöytään isoja kysymysmerkkejä.

Suurimmat kysymykset kohdistuivat Mercedekseen, joka ei vakuuttanut millään tavalla testeissä. Saksalaistalli paini muun muassa teknisten ongelmien keskellä.

Sen lisäksi sen pitkien vetojen kisavauhti oli heikompaa kuin Red Bullin.

Sky Sportsin F1-toimittaja Ted Kravitz sen kuin lisää kuhinaa kärkitaiston ylle. Kravitzin mukaan Mercedes ei ole välttämättä vaikeuksissa pelkästään Red Bullin kanssa. Kravitz nostaa esiin McLarenin, joka hurmasi testien alkuvaiheilla.

– McLaren oli erittäin vahva ensimmäisenä ja toisena päivänä. Sitten he ikään kuin heräsivät ja ajattelivat, että ”emmehän me voi kaikkea näyttää”, Kravitz sanoi brittitallin vauhdista.

McLaren herätti nopeasti huomiota sen takapään aerodynaamisten ratkaisujen myötä. Kravitzin mukaan McLaren lähti hakemaan muista poikkeavia ratkaisuja, jotka näyttävät toimivan.

F1-ympyröistä kantautuukin hurjia väitteitä.

– Jotkut jopa epäilevät, että he saattavat olla nopeampia kuin Mercedes, joka toimittaa heille moottorit. Joidenkin papereissa McLaren on toiseksi nopein talli Red Bullin jälkeen, Kravitz kertoo.

Tulevalla kaudella McLarenin kuljettajina toimivat Lando Norris ja Renaultilta brittitalliin siirtynyt Daniel Ricciardo.

Lue myös:

    Uusimmat