Hurjasti lihasmassaa takonut "Hullu tiedemies" nousi uransa ensimmäiseen major-voittoon: "Voi jestas, en meinaa uskoa tätä"

Bryson DeChambeau on voittanut golfin Yhdysvaltain avoimen mestaruuskilpailun. Yhdysvaltalaisen DeChambeaun kokonaistulos 274 oli kuusi alle parin. Neljännen eli viimeisen kierroksen hän selvitti 67 lyönnillä. Tulos oli kolme alle parin.

Kyseessä on 27-vuotiaan DeChambeaun uran ensimmäinen major-turnauksen voitto.

– Voi jestas. En meinaa uskoa tätä. Tämä on ollut kova urakka, DeChambeau sanoi.

DeChambeau on herättänyt viime aikoina huomiota runsaalla lihasmassan kasvatuksellaan. "Hulluksi tiedemieheksi" kutsuttu DeChambeau tunnetaan myös tarkkoihin laskelmiin perustuvasta pelityylistään.

– Ajattelin, että minun suoritettava jokainen lyönti niin hyvin kuin pystyn. Ja niin tein, DeChambeau kertasi.

AFP mukaan voittaja harjoitteli lauantaina kentällä draiverinsa kanssa pimeän tuloon asti. Hän jäi kentälle vielä muiden palaajien lähdettyä.

– Siitä oli todellakin hyötyä.

– Olen tehnyt koko ikäni töitä tämän eteen, DeChambeau sanoi voitostaan.

Toiselle sijalle kilpailussa ylsi Yhdysvaltojen Matthew Wolff kokonaistuloksella 280. Hän jäi kuuden lyönnin päähän voittajasta. Wolff lähti neljännen kierroksen peleihin ykköspaikalta. Hän johti DeChambeauta kahdella lyönnillä kolmoskierroksen jälkeen.

Kolmanneksi sijoittuneen Etelä-Afrikan Louis Oosthuizenin tulos 282 oli kaksi yli parin.