Mainos

Hurja onnettomuus havahdutti Iiro Seppäsen: En juokse enää koskaan

Taikurinakin tunnettu elokuvatuottaja Iiro Seppänen on jäänyt hurjista BASE-hypyistä eläkkeelle, sillä miehen viimeinen hyppy päättyi vakavaan loukkaantumiseen.

Iiron kauhunhetket tapahtuivat BASE-hyppymatkalla Arizonassa vuonna 2001. Seppäsen oli tarkoitus avata varjo vasta noin viisi sekuntia vapaan pudotuksen jälkeen, mutta mies avasi varjon liian aikaisin.

– Varjo aukesikin niin, että syöksyin vuorta kohti, enkä siitä poispäin. Osuin aika vauhdilla vuoreen ja jalkani roikkui enää vain nahan varassa kun laskeuduin. Nyt jalka on leikattu kuusi kertaa ja sillä on "kymmenen kilometrin kantosäde". Niskaan ja jalkaan jäi pysyviä vammoja, juoksemaan en pysty enää koskaan, Iiro kertoo.

Onnettomuus pakotti Iiron lopettamaan BASE-hypyt ja tilanne avarsi miehen käsitystä elämään, vaikka lajin mukanaan tuomassa huumassa mies oli ollut valmis hyväksymään pahimmat onnettomuudet.

– Olin pitkän aikaa hyväksynyt harrastuksen riskit ja seuraukset, joten ei onnettomuudesta varsinaisia traumoja jäänyt. Nyt en enää halua ottaa riskejä, sillä minulla on nyt elämäntyö alkamassa ja paljon menetettävää. Vammat kuitenkin kertovat, että olen elossa ja siitä olen kiitollinen, Seppänen kertoo.

Nykyään elokuvatuottajana Los Angelesissa työskentelevä Seppänen keskittyykin luomaan Hollywood-tuottajan uraansa. Seikkailijan verta miehen suonistossa kuitenkin vielä virtaa, sillä hiljattain mies kävi testaamassa uutta lajia, proximity flying.

– Siinä ikään kuin lennetään vuoren myötäisesti. Kokemus tuntui tauon jälkeen vähän liiankin hyvältä, mutta kyllä sillä reissulla tuli lähinnä hyvästeltyä hyppymeininkejä. Tämän jälkeen mun hypyt tehdään enää vain bluescreen-tekniikan avulla, Seppänen naureskelee.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.