Mainos

Huopiin kääriytynyttä yleisöä kerääntyi Obaman juhliin

Innokasta yleisöä alkoi valua Washingtonin keskustan The Mall –alueelle pikkupakkasesta ja kylmästä viimasta huolimatta aikaisin aamulla.

Valaseremoniaa ja juhlaparaatia seuraamaan tulleet halusivat varmistaa mahdollisimman hyvät paikat. Monella olikin toppatakkien, talvisaappaiden ja paksujen kaulahuivien lisäksi mukanaan käärö huopia.

Tarkastuspisteissä joutui jo jonottamaan heti aamuseitsemän jälkeen, mutta tilanne ei ollut lähelläkään neljän vuoden takaista hysteriaa. Tuolloinhan tarkastuspisteet ruuhkautuivat paikoin niin pahoin, että osa kutsuvieraista ei päässyt edes ajoissa paikoilleen. Maanantainaamuna metrot kulkivat sujuvasti, asemilla ei ollut mylläkkää ja junat olivat paikoin hämmästyttävänkin väljiä.

Neljä vuotta sitten lähes kaksimiljoonainen väkijoukko juhli Yhdysvaltain ensimmäistä mustaihoista presidenttiä. Nyt paikalle odotetaan noin puolimiljoonaista yleisöjoukkoa.

Osasyynä on se, että enää ei tehdä samanlaista historiaa, kuin edellisissä virkaanastujaisissa.

– Tämähän on vähän sama, kuin naimisiin meno toista kertaa, luonnehti joku metrossa innostuksen hiipumista.

Kaduilla ja metroasemilla päivystävät krääsämyyjät yrittivät parhaansa mukaan innostaa ohikiiruhtavia ostoksille, mutta turhaan. Enemmän menestystä oli kuumaa kahvia myyvillä.

Suomen aikaa hieman noin 18.30 alkavassa seremoniassa varapresidentti Joe Biden ja presidentti Barack Obama toistavat virkavalansa ja Obama pitää odotetun virkaanastujaispuheensa. Kongressitalolla Capitol-kukkulalla pidettävän juhlalounaan jälkeen alkaa paraati, joka päättyy Valkoisen talon luokse.

Katsomo-video ei ole saatavilla

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.