Mainos

Huhtikuu oli historiallisen vähäsateinen

Vähäsateisuuden ennätys lyötiin huhtikuussa muun muassa Lahdessa ja Lammilla.

Ilmatieteen laitoksen kuukausitilaston mukaan huhtikuussa oli koko maassa historiallisen vähäsateista, mutta myös tavanomaista lämpimämpää. Ennätyspieniä sademääriä kirjattiin useilla paikkakunnilla.

Muiden muassa Lammilla, Karvialla ja Vihdissä vettä saatiin koko kuun aikana vain 1 millimetri. Vähäsateisuuden ennätys lyötiin myös Lahdessa, kun sademäärä jäi 3,5 millimetriin.

Pohjois-Karjalassa sekä Oulun ja Lapin läänissä satoi vain 10-30 millimetriä, mikä on noin kolmannes ajankohdan pitkän ajan keskiarvosta. Etelä- ja Keski-Suomessa sadetta kertyi 2-15 millimetriä.

Ilmatieteen laitoksen tilastojen mukaan näin niukat sateet toistuvat vain 3-5 kertaa sadassa vuodessa. Viime vuosikymmeninä erittäin vähäsateisia huhtikuita koettiin esimerkiksi 1974 ja 1987.

Lämpötilat olivat maan länsiosissa jopa 2-3 astetta korkeammat kuin 30 vuoden vertailukaudella. Itä-Suomessa päästiin keskimäärin 1-1,5 astetta tavanomaista korkeampiin lämpötiloihin. Pohjois-Suomessa kuukausikeskiarvot ylittyivät paikoin jopa 2,5 asteella.

Ilmatieteen laitos kirjasi keskimääräiseksi kuukausilämpötilaksi maan eteläisissä ja läntisissä osissa 4-6 astetta. Muuallakin maassa oltiin voittopuolisesti plussan puolella.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.