Mainos

Huhtamäki ostaa pakkausyrityksen Italiasta

Huhtamäki ostaa elintarvikepakkauksia valmistavaan Polarcup-ryhmäänsä 63 prosenttia italialaisen pakkausyrityksen Monoservizio Bibon osakekannasta. Kauppahintaa ei myyjän toivomuksesta kerrota.

Monoservizio Bibon liikevaihto on noin 330 miljoonaa markkaa ja sillä on lähes 300 työntekijää. Yhtiöllä on tehtaat Torinossa ja Salernossa, myyntiyhtiöt Espanjassa, Ranskassa ja Ruotsissa sekä yhteisyritys Argentiinassa.

Monoservizio Bibo on ollut noin kymmenen yksityisen omistajan hallussa. Nyt jotkut heistä luopuvat omistuksestaan tai ainakin vähentävät osuuttaan. Huhtamäen viestintäjohtajan Markku Pietisen mukaan tarkoitus on, että osa pääomistajista jää yrityksen johtoon.

Monoservizion tuotevalikoima painottuu Polarcupia selvemmin kuluttajatuotteisiin, kuten lautasliinoihin ja paperi- ja muovilautasiin. Polarcupilla itsellään ei ole lautasliinojen valmistusta. Polarcupin oma pakkaustehdas Pohjois-Italiassa lähellä Parmaa on suuntautumassa jogurttipikareihin ja muihin meijeripakkauksiin. Sen palveluksessa on noin 120 henkilöä ja liikevaihto lähentelee 150 miljoonaa markkaa.

Pietisen mukaan suomalaisomistaja ei voi integroida Italian tuotantoa "rajulla kädellä" niin kauan kun mukana on vähemmistöosakkaita. Säästöjä arvellaan kertyvän lähinnä logistiikassa ja raaka-aineostoissa ja ehkä myös myynnissä ja markkinoinnissa.

Kaupan toteutuminen edellyttää Italian kilpailuviranomaisten hyväksyntää. Polarcupin ja Huhtamäen makeisryhmän Leafin yhteenlaskettu Italian liikevaihto on noin 800 miljoonaa markkaa ja vahvuus noin tuhat henkilöä.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.