HS: Muistio paljastaa, että Suomi on lähellä poikkeusoloja – hallitus käsitteli valmiuslakia eilen

15:53
MTV Uutiset Live oli eilen Säätytalolla, kun hallitus neuvotteli koronatilanteesta.

Poikkeusolojen toteaminen Suomessa on lähellä, vaikka siihen ei hallituksen mielestä vielä tällä hetkellä ole tarvetta, kertoo Helsingin Sanomat.

Asia käy ilmi valtioneuvoston kanslian muistiosta, jonka lehti on saanut. Muistiota käsiteltiin keskiviikkona hallituksen neuvottelussa Säätytalossa.

HS:n mukaan muistiossa sanotaan, että tartuntataudin "vakavan uudelleen kiihtymisen ja leviämisen" sekä taudin vaarallisuuden vuoksi valmiuslain tunnusmerkit poikkeusoloista voivat toteutua.

Poikkeusolojen toteaminen on edellytyksenä sille, että valmiuslakia voidaan alkaa soveltaa. Poikkeusolojen toteaminen perustuu välttämättömään tarpeeseen ottaa käyttöön valmiuslaissa määriteltyjä toimivaltuuksia, jos viranomaisten säännönmukaiset eli voimassa olevat toimivaltuudet eivät riitä.

– Valmiuslaissa vaarallisen tartuntataudin varalta säädettyjen erityisten toimivaltuuksien käyttöönottoon ei tässä vaiheessa voida arvioida olevan välttämätöntä tarvetta, kun tilanne on hallittavissa viranomaisten säännönmukaisin toimivaltuuksin, HS kertoo muistiossa sanottavan.

Muistiossa todetaan myös, että koronaviruspandemia voi pahentua nopeasti, jolloin viranomaisten säännönmukaiset toimivaltuudet eivät riitä.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja