Mainos

HS: Miksi mies saa valvoa alasti uivia naisia? Kaupunki vastaa mielipidekirjoitukseen – rekrytointi on vaikeaa

Helsingin Sanomien mielipidepalstalle kirjoittanut Lois Armas ihmettelee, miksi naisten uintivuorolla Helsingin Yrjönkadun uimahallissa uimavalvojana on mies. Kaupunki kertoo, että muun muassa rekrytointivaikeudet hankaloittavat asiaan puuttumista.

Helsingin Yrjönkadun uimahallissa järjestetään uintivuoroja, jotka on suunnattu vain miehille ja naisille. Kyseisillä vuoroilla saa käydä uimassa täysin alasti, mikäli niin tahtoo.

– Kuvittele: mies istumassa tornissa. Mies, jonka ainoa työtehtävä on katsella altaaseen, kun uimme alasti, Armas kirjoitti päivän Helsingin Sanomien mielipidepalstalla.

Asiakkaat haluavat uida ilman pukua

Helsingin kaupungin kulttuurin ja vapaa-ajan toimialan liikuntajohtaja Tarja Loikkanen sanoo, että kaupunki ei saa asiasta juurikaan palautetta.

Kaupungissa on myös viime vuosina pohdittu sitä, pitäisikö alastonuinnin mahdollistavista vuoroista loppua. Näin ei kuitenkaan olla tekemässä, sillä uimahallin asiakkaat ovat toivoneet voivansa uida ilman uimapukua. Yrjönkadun uimahallissa ei myöskään omia pesutiloja miehille ja naisille.

Helsingin kulttuurin ja vapaa-ajan toimialan yksikönpäällikkö Jyrki Inkinen kommentoi Helsingin Sanomille, että ongelmaa on vaikea ratkaista, sillä Helsingin keskustaan ja sen läheisyyteen on hankala rekrytoida uimavalvojia.

Uimavalvojien rekrytointi on hankalaa, koska hakemuksiin vastataan vähän ja hakijoista suurin osa on miehiä.

Inkisen mukaan Yrjönkadulla työskentelee kolme miesvalvojaa ja yksi nainen. Silloin, kun se on työvuorojen puitteissa mahdollista, nainen valvoo naisten vuorolla.

Lisää aiheesta
  Mainos
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja