HS: Jokereiden tärkein venäläisrahoittaja paljastaa helsinkiläisseuran rahoituksesta – mittava yhteistyösopimus on pelkästään suullinen

6:03
Jokerit murskasi kauden ensimmäisessä kotiottelussaan keskiviikkona Neftehimikin.

Multimiljardööri Vladimir Potanin on KHL:ssä pelaavan Helsingin Jokereiden merkittävin venäläinen tukija. Potanin paljasti Helsingin Sanomien haastattelussa, että Jokereiden kanssa tehty rahoitussopimus on pelkästään suullinen.

Jokerit on aloittanut uuden KHL-kauden kahdella voitolla ja yhdellä 0-5-tappiolla. Viimeiseksi mainitun ympärille rakentui jättimäinen kohu, sillä se oli lopulta KHL:n päätös helsinkiläisjoukkueen peruutettua matkansa kauden avausotteluun Valko-Venäjän Minskiin vain hetki ennen lentokoneen lähtöä.

– Ensinnäkin haluan sanoa, että annan täyden tuen Jarille, mitä hän ikinä päättääkään, koska Jari on seuran omistaja ja kasvot. Ja Jarin täytyy tietää, mitä fanit odottavat, Potanin kertoo Helsingin Sanomille.

– Siksi haluan tehdä selväksi, vaikka olemme tärkeä sponsori ja henkilökohtaisellakin tasolla meillä on hyvät välit, etten koskaan kyseenalaista seuran tekemiä päätöksiä.

Potanin valottaa unelmakseen esimerkiksi urheilun erottamisen politiikasta. Hän kertoo ryhtyneensä rahoittamaan Jokereita rakkaudesta urheiluun, Norilsk Nickelin suurten Suomeen kohdistuneiden sijoitusten vuoksi ja yhteiskunnallisen hyväksynnän vuoksi.

– Luulen niin olevan kaikkialla, mutta myös Venäjällä, että ihmiset, jotka tekevät isoa bisnestä tarvitsevat yhteiskunnallisen hyväksynnän toiminnalleen. Jokerien sponsoroiminen ja tukeminen avaa yhden tien sosiaaliseen hyväksyntään, Potanin arvioi.

– Ja kun Jari sanoi, että hän ottaa vastuun seurasta ja tekee siitä taas menestyvän, ajattelin, että tämä olisi hyvä tilaisuus.

Jokereiden ja Potanin välistä sopimusta voisi kuvailla erikoislaatuiseksi, sillä sitä ei ole Potanin mukaan kirjallisena missään eikä pituutta ole sovittu. Eteneminen tapahtuu vuosi kerrallaan.

– Seitsemän miljoonan sopimus, mutta olemme valmiita paikkaamaan budjetin alijäämää, kun Jokerit on menettänyt tänä vuonna tuloja koronaviruksen takia. Sopimusta ei ole, mutta olen sitoutunut tukemaan Jokereita pitkään.

Lue myös

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja