HS: Ihotautilääkäri – "suurin osa ihonhoidosta on turhaa"

Helsingin Sanomien haastattelema Terttuliisa Ahokas kertoo, että suurin osa ihonhoidosta on turhaa – tärkeintä on suojautua auringolta. 

Ihotautilääkäri Terttuliisa Ahokas toteaa Helsingin Sanomien haastattelussa, että monimutkainen ihonhoito on turhaa – vesi ja tavallinen perusvoide riittävät hyvin pitkälle. 

Ahokkaan mukaan kasvot kannattaa pestä aamuin ja illoin vedellä, meikin poistoon riittää puhdistusmaito. Jos iho on kuiva, sitä on hyvä rasvata, koska kuiva iho altistuu rypyille helposti. Lisäksi kannattaa rasvata silmänympärykset ja kaula, mutta siihen tarkoitukseen riittää hyvin yksi perusvoide, kunhan se ei ole liian rasvaista. 

Ihotautilääkäri listaa ihon hoidon tärkeimmät peruselementit, joita ovat auringon välttäminen, liikunnan harrastaminen ja savuttomuus. 

– Aurinko on se tekijä, joka meitä rypistää ja vanhentaa ennenaikaisesti. UVB-säteet polttavat ihoa ja UVA-säteet menevät verinahkaan saakka ja huonontavat kimmosäikeiden kuntoa. Siksi iholle pitäisi levittää aurinkosuojavoidetta tai ainakin suojan sisältävää meikkivoidetta

Lue myös:

    Uusimmat