HS-gallup: SDP on edelleen suosituin puolue, perussuomalaiset hienoisessa nousussa

4:41
Sanna Marin valittiin SDP:n puheenjohtajaksi elokuussa – näin hän kommentoi uutta asemaansa Seitsemän uutisissa

Pääministeripuolue SDP on edelleen suosituin puolue Helsingin Sanomien tuoreimmassa mielipidemittauksessa. Jos eduskuntavaalit järjestettäisiin nyt, SDP:tä äänestäisi 21 prosenttia vastaajista. Osuus oli sama kuukausi sitten.

Perussuomalaisia äänestäisi puolestaan nyt 19,5 prosenttia ja kokoomusta 17 prosenttia vastaajista. Neljäntenä tulevat vihreät 11,8 prosentin kannatuksella ja viidentenä keskusta 10,8 prosentin kannatuksella.

Perussuomalaisten kannatus on edellisen gallupin jälkeen lisääntynyt puoli prosenttiyksikköä ja keskustan kannatus vähentynyt saman verran.

– Normaalia pientä väreilyä, kuvailee kyselyn toteuttaneen Kantar TNS:n tutkimusjohtaja Sakari Nurmela HS:lle.

Hänen mielestään on huomion arvoista, että SDP:n ja sen perinteisen vastavoiman kokoomuksen kannatusluvut ovat pysyneet tasaisina.

– Keskustelu on muuttunut talouskeskeiseksi, kun se keväällä oli pitkälti lääketieteellistä. Silloinhan SDP:n kannatus koheni huomattavasti, ja paljon siitä liittyi varmaankin pääministeri Sanna Marinin (sd.) esiintymiseen.

Gallup tehtiin 17.8.–12.9. Siihen osallistui lähes 2 490 ihmistä. Virhemarginaali on noin 2,1 prosenttiyksikköä suuntaansa isoimpien puolueiden kohdalla.

Lue myös

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja