HPK hankki maajoukkuekokemusta ja Jokerien puolustajalupauksen

Jääkiekon SM-liigaseura HPK on vahvistanut joukkuettaan muun muassa hyökkääjä Jesse Mankisella ja jatkanut useiden pelaajiensa sopimuksia tulevalle kaudella.

Mankinen, 28, siirtyy Hämeenlinnaan Pelicansista, josta hän siirtyi päättyneen kauden aikana Sveitsin liigan Davosiin. Laitahyökkääjä on pelannut vuosien saatossa myös Suomen maajoukkueessa.

– Jesse on osoittanut urallaan, että hän pystyy olemaan tehokas, vaikka viime kausi olikin hieman haastava hänelle. Kyllä hänen paikkansa HPK:ssa on ehdottomasti kahdessa ensimmäisessä kentällisessä, toteaa HPK:n urheilujohtaja Mika Toivola.

Samalla HPK tiedotti kiinnittäneensä myös Harri Kainulaisen, Ville Koistisen, Eemeli Räsäsen ja Daniel Mäkiahon sekä käyttäneensä Valtteri Puustisen sopimuksessa olleen option ja tehneensä jatkosopimuksen muun muassa Erkka Seppälän kanssa.

Kainulainen palaa HPK:hon vuoden sopimuksella Mestiksen Kiekko-Vantaasta. 38-vuotias Koistinen tulee niin ikään vuoden sopimuksella Tshekin liigan Sparta Prahasta. Hänellä on tilillään MM-hopea ja -pronssi Leijonien paidassa.

21-vuotias kaksimetrinen puolustaja Räsänen on kerännyt kokemusta Kanadan junioriliigojen lisäksi Jokereiden KHL-joukkueesta. 18-vuotias Mäkiaho pelasi puolestaan viime kaudella nuorten SM-liigaa Kiekko-Espoon riveissä. Hänet valittiin B-nuorissa sarjan parhaaksi pelaajaksi.

Puustisen jatko on Kerholle arvokas. Hyökkääjä tehtaili tällä kaudella seuralle toisiksi eniten pisteitä tehoin 17+23=40.

Lue myös:

    Uusimmat