Mainos

Hotelli- ja ravintolaliitto: Viinaveron alennukset hintoihin

Suomen hotelli- ja ravintolaliitto SHR kehottaa jäsenyrityksiään siirtämään alkoholiveron alennuksen anniskeluhintoihin.

Hotelli -ja ravintolaliitto näkisi mielihyvin alkoholiveron alennukset myyntihinnoissa. Hinnanalennusvara olisi 6-8 prosenttia. Alennus merkitsisi SHR:n mukaan keskioluttuopin halpenemista 25 sentillä ja neljän sentin viina-annoksen halventumista 41 sentillä. Viineissä alennus jäisi olemattomaksi.

Vähittäismyyntihinnat esteenä


Hintojen alentamismahdollisuuksia pienentää alkoholin vähittäismyyntihintojen nousu vuodenvaihteessa ja työvoimakustannusten nousu vuoden aikana kolmella prosentilla.

SHR arvioi, että jos hintoja ryhdytään alentamaan, se ei tapahdu heti maaliskuun alussa, jolloin vero laskee. Tämä johtuu siitä, että monilla ravintoloilla on suuret varastot, jotka on hankittu korkeimmilla hinnoilla.
-Jos viinaralli keväällä käynnistyy, ravintola-ala voi menettää tuhansia työpaikkoja. SHR pitää todennäköisenä, että nyt tehty veronalennuspäätös ei ole riittävä. Työllisyyden edistämiseksi pitäisi hallituksen eriyttää valmistevero ja alentaa ravintoloiden valmisteveroa.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.