Jättimäinen hotellipalo Iso-Syötteellä: Mittavat vahingot, sata ihmistä evakuoitu

Jättimäinen hotellipalo Iso-Syötteellä: Mittavat vahingot, sata ihmistä evakuoitu 0:40
Pudasjärvellä syttyi yöllä jättimäinen hotellipalo. Pelastustöiden arvioidaan kestävän ainakin puolille päivin.

Pudasjärvellä hotelli Iso-Syötteen rakennuksesta on tuhoutunut puolet aamuyöllä alkaneessa tulipalossa, kerrotaan Oulu-Koillismaan pelastuslaitokselta.

Iso-Syötteen alueelta on evakuoitu noin sata ihmistä. Aluksi 40 ihmistä evakuoitiin palon tieltä hotellista mökkeihin. Hieman myöhemmin pelastuslaitos kertoi joutuneensa katkaisemaan sähköt alueelta sammutustöiden vuoksi, minkä takia sekä hotellin asiakkaita että paikallisia evakuoitiin lähialueelle Pikku-Syötteelle. Hotellirakennuksen muuntamo on yhteydessä alueen muihin rakennuksiin.

WhatsApp_MTV3_Stripe_

Oletko paikalla tai onko sinulla lisätietoja liittyen tapaukseen? Otitko kuvan tai videon? Ota yhteyttä toimitukseen: uutiset@mtv.fi tai 040 578 5504!

Ihmisiä evakuoitu pakkasen vuoksi

Hotellissa oli palon sattuessa asiakkaita eri Euroopan maista.

Päivystävän palomestari Hannu Timosen mukaan evakuointi on tehty pakkasten takia. Kukaan ei ole loukkaantunut.

– Mitään hätää ja loukkaantumisia ei ole. Jouduttiin evakuoimaan, koska kun asunnot ovat ilman sähköä, tulee kylmä, Timonen sanoo.

Viimeisimpien tietojen mukaan hotellin ravintola ja huoltotiloja on tuhoutunut palossa, mutta palo ei olisi levinnyt majoitustiloihin. Pelastuslaitos yrittää estää palon leviämistä muihin tiloihin. Timonen kuvailee vahinkoja mittaviksi.

Palon syttymissyy epäselvä

Päivystävän palomestarin mukaan paikalla on ollut 15 yksikköä Oulu-Koillismaan ja Lapin pelastuslaitoksilta. Viitisenkymmentä ihmistä on ollut yön aikana sammuttamassa paloa. Pelastustöiden arvioidaan kestävän ainakin puolille päivin. Rakennus paloi vielä kuuden aikaan aamulla.

Palon syttymissyy ja -paikka ovat epäselviä. Pelastuslaitos sai hälytyksen palosta hieman ennen yhtä aamuyöllä.

Miten käy joulusesongille?

Hotelli ei ollut vielä aivan täynnä. Hotellinjohtaja Juha Kuukasjärven mukaan joulusesongin ajaksi hotelli on varattu täyteen.

– Huomisesta (perjantaista) alkaen olisi ollut täynnä, Kuukasjärvi sanoi aamuyöllä STT:lle.

–Täytyy katsoa, miten tässä (edetään). Ravintolaa meillä ei ainakaan ole, sen voin sanoa.

Iso-Syötteellä sijaitsee hiihto- ja laskettelukeskus. Hotelli Iso-Syöte järjestää myös luontosafareita ja muita elämyksiä.

Juttua päivitetty 21.12. kello 6.41: Otsikkoa muokattu ja juttua päivitetty

Lue myös:

    Uusimmat