Mainos

Hornet-vastaostot hyvässä mallissa

Hornet-hävittäjien vastakaupat ovat edenneet kaikkia ennakko-odotuksia paremmin. Vastakauppoja on tehty jo noin 15 miljardin markan arvosta. Tämänhetkisen valuuttakurssin mukaan koko hävittäjähankinta tulee maksamaan noin 18 miljardia markkaa.

Suomen kaikkien aikojen suurimpaan asekauppaan, hornet-hävittäjähankintaan kuuluvat sataprosenttiset vastakaupat. Ne ovat rauhallisen alun jälkeen edenneet todella ripeästi ja nyt näyttää siltä että kauppavelvoite saadaan kasaan jo ensi kevääseen mennessä.

Vastakaupoista ovat hyötyneet eniten vientihankeet. Nyt näyttää siltä, että paljon puhutun pk-teollisuuden osuus jää kymmeneen prosenttiin. Toisaalta pk-yrityksiä on runsaasti mukana suurten yritysten alihankkijoina.

Kauppa- ja teollisuusministeriön mukaan vastakauppoihin rakennettua organisaatiota ei ensi keväänä pureta, vaan sen osaamista pyritään jatkossakin käyttämään hyväksi. Vielä tänään ei koko hävittäjäkaupan tarkkaa hintaa pystytä sanomaan, mutta se noussee lähelle 18 miljardia markkaa.

Yhdysvaltain dollarin arvo on vaihdellut neljästä kuuteen makrkkaan, ja hinta muodostuu, kun Suomi maksaa tietyn erän tiettynä päivänä. Lopullinen hinta tiedetään siis vasta, kun kauppa on kokonaan maksettu.
(MTV3/Juha Muurinen)


Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.