Mainos

Hornet vaaratilanteessa - lentäjä pelastui heittoistuimella

Ilmavoimien Hornet-hävittäjä ajautui ulos kiitotieltä laskeuduttuaan eilisiltana Tampere-Pirkkalan lentoasemalle. Yksipaikkaisen koneen ohjaaja pelastautui heittoistuimella, kertoi Ilmavoimat.

Ohjaajan tehtävänä oli harjoitella pimeänäkölaitteen avulla yölentoa. Ilmavoimien mukaan kone lähestyi Pirkkalan tukikohtaa tarkoituksenaan laskeutua pimeälle kiitotielle, mutta toistaiseksi tuntemattomasta syystä ohjaaja laskeutuikin kiitotiensuuntaiselle rullaustielle. Ohjaaja menetti koneen hallinnan jarruttaessaan kapealla ja lyhyellä tiellä.

Koneen ajautuessa ulos rullaustieltä ohjaaja käytti heittoistuinta. Heittoistuinhypyn jälkeen kone ajautui ulos tieltä ja pysähtyi lumipenkkaan.

Ilmavoimilla oli tukikohdassa normaali pelastusvalmius. Satakunnan lennoston Hornet-ohjaaja löydettiin heti ja toimitettiin lääkärin tutkittavaksi. Alustavan tutkimuksen perusteella hän ei loukkaantunut onnettomuudessa.

Ilmavoimien mukaan ympäristöriskien vaaraa ei ole ja lentoaseman liikenne on jatkunut tapahtuman jälkeen normaalisti. Turmaa selvittämään asetetaan onnettomuustutkintalautakunta.

(MTV3 - STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.