Mainos

Homoliitoista puhkesi kiistely keskustassa

Keskustan puoluekokouksessa Rovaniemellä on kiistelty samaa sukupuolta olevien parisuhteista. Kiistelyn nostatti Uudenmaan keskustanuorten aloite, että puolueen pitäisi ajaa parisuhteiden tasapuolista kohtelua.

Osa kokousväestä kavahti ehdotusta. He halusivat, että keskusta pitää avioliiton selvästi vain miehen ja naisen välisenä liittona, jota ei saa sotkea samaa sukupuolta olevien parisuhteeseen.

Äänestys asiasta vältettiin, kun puoluekokous ei lopulta ottanut kantaa suuntaan tai toiseen.

Keskusta: Ei leikata lapsiperheiltä

Keskusta haluaa säästää lapsiperheet etuuksien leikkauksilta, jos julkista taloutta tasapainotetaan edelleen. Keskustan puoluekokous toivoo, että kaikki puolueet olisivat valmiita sitoutumaan tähän.

Puolueen mielestä seuraavaan hallitukseen pitäisi saada lapsi- ja perheministeri. Keskusta esittää, että kaikki puolueet sitoutuisivat tällaisen tehtävän perustamiseen, kun uutta hallitusta muodostetaan seuraavien eduskuntavaalien jälkeen.

Keskusta miettii flopanneen jäsenvaalin uusiksi

Keskusta ei aio järjestää puheenjohtajastaan enää jäsenäänestystä ainakaan nyt toteutetulla tavalla. Kahden viikon takaisessa jäsenäänestyksessä antoi äänensä vain kymmenen prosenttia puolueen jäsenistä.

Puoluesihteeri Timo Laaninen myönsi Rovaniemen puoluekokouksen tiedotustilaisuudessa jäsenvaalin epäonnistumisen. Kokouksessa Peräpohjolan piirin puheenjohtaja Eero Ylitalo ehdottikin luopumista turhasta äänestyksestä. Laanisen mukaan tätäkin vaihtoehtoa harkitaan.

– Kyllä omakin kokemukseni on, että tällä tavalla tätä ei kannata järjestää, puoluesihteeri sanoi.

Laanisen mukaan kuntakohtainen uurnavaali ei ole enää tätä päivää. Vastedes tarvitaan joustavampi menettely, joko posti- tai kännykkä-äänestys sähköisen tunnistautumisen kautta.

Laaninen arvioi, että keskustan kenttä on sata vuotta tottunut siihen, että puoluekokous päättää.

– Ei tämä jäsenäänestys siihen asiaan enää mitään uutta olisi tuonut.

(MTV3 - STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.