Hollanti kertoo karkoittaneensa venäläisagentteja – epäillään suunnitelleen kyberhyökkäystä

Kaksi venäläismiestä syytteeseen ex-vakoojan murhayrityksestä 1:39

Alankomaiden turvallisuusviranomaiset ilmoittavat karkottaneensa neljä venäläisagenttia, jotka suunnittelivat kyberhyökkäystä Kansainvälistä Kemiallisten aseiden kieltojärjestöä OPCW:tä vastaan.

Hollantilaisviranomaisten mukaan kaikilla neljällä karkotetulla oli diplomaattipassit ja yksi heistä oli IT-asiantuntija. Alankomaiden mukaan agentit työskentelivät Venäjän sotilastiedustelu GRU:lle.

(Juttu jatkuu mainoksen jälkeen)

Videolla kerrotaan kahden venäläismiehen asettamisesta syytteeseen epälitynä hermomyrkkyhyökkäyksestä Skripaleja vastaan.

Viranomaiset kertovat nelikon vuokranneen auton, joka sittemmin löydettiin parkkipaikalta tavaratila täynnä elektroniikkaa, jotka sopivat kyberhyökkäykseen. Alankomaiden sotilastiedusteluelimen MIVD:n kenraalimajuri Onno Eichelsheimin mukaan agentit yrittivät tunkeutua OPCW:n wifi-verkkoon ja anastaa verkon käyttäjien kirjautumistietietoja.

Järjestö tutkii Britannian hermomyrkkyhyökkäystä

OPCW:n päämaja sijaitsee Alankomaiden Haagissa. Järjestö on viime aikoina tutkinut Britannian Salisburyssa aiemmin tänä vuonna tapahtunutta hermokaasuhyökkäystä, jonka kohteena olivat entinen venäläinen kaksoisagentti Sergei Skripal ja hänen tyttärensä Julia.

Aiemmin Iso-Britannia on syyttänyt GRU:ta useista kyberhyökkäyksistä, joita on suunnattu muun muassa venäläisiä ja ukrainalaisia yrityksiä, brittiläistä televisiokanavaa sekä Yhdysvaltojen Demokraattista puoluetta vastaan.

Venäjä on kiistänyt sekä hermokaasuhyökkäyksen että kyberhyökkäykset ja kutsunut epäilyjä Venäjän osallisuudesta ”syytösten pirulliseksi juomasekoitukseksi”.

Lähde: BBC

Lue myös:

    Uusimmat