HJK:n huippulupaus ehti jo lopettaa jalkapallon salibandyn takia – "Kyllähän sitä ihmeteltiin"

HJK:n Sebastian Dahlström vaihtoi salibandysta takaisin jalkapalloon:"Kyllähän sitä ihmeteltiin" 2:08

Jalkapallon Veikkausliigan suurseuran HJK:n lupaavimpiin pelaajiin kuuluva Sebastian Dahlström teki varsin kovan ratkaisun nuorempana, kun hän lopetti kokonaan jalkapalloilun. Dahlström pelasi vuoden ajan pelkästään salibandyä. Tämä ratkaisu herätti hämmennystä jalkapallopiireissä.

Kuusi vuotta sitten Dahlström päätti lopettaa jalkapallon pelaamisen, kun hän keskittyi täysillä salibandyyn.

21-vuotias Dahlströmin mukaan päätös herätti kummastusta.

– Kyllähän sitä ihmeteltiin, että miten sä tämmöisiä ratkaisuja teet. Sitten kun olin vuoden ajan pelannut pelkästään salibandyä, niin sitten olin tavallaan nähnyt molemmat lajit. Se oli mun ratkaisun syy alun perin, että halusin katsoa mitä salibandy voisi olla ja mitä se voisi tarjota mulle. Siinä kohtaa se oli helppo päätös, Dahlström muistelee MTV Sportille.

– Sitten tuli vahva fiilis siitä, että haluan pelata jalkapalloa ja tehdä tästä ammatin, Dahlström perusteli lopullista lajivalintaansa.

Dahlströmin mukaan päätöksestä oli lopulta hyötyä.

– Menin urheilijana eteenpäin, kun pystyin kehittymään fyysisesti sen vuoden aikana. Sitten piti vain saada pallon kosketus takaisin. Se sitten tuli pikkuhiljaa ihan vain toistoilla treeneissä ja peleissä.

Viime vuosien aikana Dahlström on raivannut tiensä useaan otteeseen HJK:n avauskokoonpanoon. Tällä kaudella hänen tavoitteensa on vakiinnuttaa asemansa avauksen pelaajana.

– Viiden vuoden päästä näen itseni pelaamasta ulkomailla ja Suomen A-maajoukkueessa. Se, missä päin ulkomailla, sitä en tiedä, Dahlström sanoo tulevaisuudestaan.  

Lue myös:

    Uusimmat