HJK:ltä ryöstettiin maali – Saksassakin ihmeteltiin tuomarin käsittämätöntä ratkaisua

HJK:lta hylättiin maali todella heppoisin perustein toisella puoliajalla.

Helsingin Jalkapalloklubi haastoi Konferenssiliigan lohkopelissä tiukasti saksalaisen huippuseuran Eintracht Frankfurtin, mutta töölöläisjoukkue jäi 0–1-kotitappiossa vaille palkintoa. Ottelun jälkeen keskeiseksi puheenaiheeksi nousi HJK:n kapteenin Miro Tenhon hylätty maali, joka herätti ihmetystä myös saksalaismediassa ja Frankfurtin joukkueessa.

Tenho puski pallon toisella puoliajalla maaliin, mutta ranskalaiserotuomari Pierre Gaillouste oli viheltänyt tilanteessa rikkeen, ja tasoitus hylättiin. Saksalaislehti Bildin mukaan kommentaattori Cornelius Küpper ja asiantuntija Ansgar Brinkmann eivät käsittäneet RTL-kanavan lähetyksessä, mistä rike vihellettiin. Tilanne hämmensi myös Frankfurtin joukkuetta.

– Kysyin tilanteesta häneltä (erotuomarilta), ja hän vain sanoi, että tilanteessa oli virhe. En tiedä, missä se virhe tapahtui, mutta hyvä näin, maalivahti Kevin Trapp sanoi Bildin mukaan RTL:n haastattelussa.

Tenhoa maalihylkäys ja Gaillousten tuomaritoiminta turhautti.

– En tiedä, olemmeko vieläkään saaneet kunnon selitystä. Mielestäni on tylsää, kun tilanne vihelletään niin aikaisin. Ehkä olisi voinut antaa tilanteen tapahtua ja katsoa sitten VAR:lta (videotarkistuksesta), oliko siinä jotain, Tenho harmitteli HJK:n haastattelussa.

Frankfurt voitti ottelun algerialaishyökkääjä Fares Chaibin maalilla. HJK kohtaa lohkovaiheessa vielä kotikentällään skottijoukkue Aberdeenin ja vieraskentällä kreikkalaisen PAOK:n. PAOK ja Frankfurt ovat jo varmistaneet lohkosta jatkopaikkansa. HJK:lla on kasassa neljästä ottelusta vain yksi piste.

Lue myös:

    Uusimmat