Historiallinen dildo aiheutti ennenkuulumattoman somekampanjan: Nyt 3 200 euron "poika" on tullut kotiin

Shawnan päättäväisyys sekä Twitter-kansan tarjoama apu kantoivat hedelmää: yhteistyön tuloksena yli 150 vuotta vanha seksilelu palautui kotimaahansa, kertoo uutissivusto Mirror.

Siinä, missä sosiaalinen media ja sen kanavissa vallitseva yhteisöllisyys onnistuvat pelastamaan tuhoon tuomitut polttarit tai syntymäpäiväjuhlat, sen avulla voidaan tehdä hyvää myös astetta erikoisemmassakin merkityksessä.

Antiikkisen dildosta tuli sydämen asia

Shawna Scott oli jokin aika sitten valtavan huolissaan ja toivoi saavansa irlantilaisilta Twitter-käyttäjiltä apua kinkkiseen ongelmaan.

Irlantilaisnainen oli suorastaan pöyristynyt siitä, että 1840-luvulta peräisin oleva seksilelu oli aikanaan viety pois saarivaltiosta kaupanteon yhteydessä.

Antiikkisen hieromasauvan uskotaan olevan veistetty norsunluusta Kiinassa. Joidenkin tarujen mukaan irlantilainen mies vei dildon aikoinaan lahjaksi vaimolleen.

Pitkän – ja varmasti myös mielenkiintoisen – historian omaava esine tuli vastikään uudelleen myyntiin. Shawna kokin hänen ja muiden irlantilaisten hetken koittaneen.

Jos julkaisu ei näy, voit katsoa sen täältä

– Irlantilaiset Twitter-käyttäjät! Joitakin vuosia sitten viktoriaaninen norsunluudildo nousi uutisotsikoihin. Sen ilmoitettiin myydyksi amerikkalaiselle yksityiselle keräilijälle 3 200 eurolla. Olin järkyttynyt, Shawna alusti kainoa pyyntöään.

Dildolla tärkeä rooli maan kulttuuriperimän kannalta

Nainen oli vakaasti sitä mieltä, että sen sijaan, että seksilelua pidettäisiin maailmaa kiertävänä keräilyharvinaisuutena, sen paikka on museossa – ja nimenomaan Irlannissa.

– Se on todella tärkeä osa meidän irlantilaisten seksuaalista historiaa. Tällaiset upeat esineet antavat osviittaa esi-isiemme seksielämästä ja huumorista, jotka ovat jätetty taka-alalle ja unohdettu, Shawna perusteli mielipidettään.

Koska naisella ei ollut ylimääräistä sukanvarressaan ostaakseen antiikkista hieromasauvaa, hän toivoi tavoittavansa Twitterin välityksellä jonkun museohallinnon edustajan tai sen toiminnasta paremmin tietävän tahon.

– Kuka voisi auttaa minua pelastamaan tämän dildon, nainen kysyi.

Twitter-käyttäjät yllättivät

Shawnan perustelut sekä keräilyharvinaisuudesta otettu kuva purivat Twitter-kansaan. Naisen tekemää julkaisua jaettiin satoja kertoja, minkä lisäksi avunhuuto sai huomiota satojen tykkäysten ja lukuisten kommenttien muodossa.

Eikä siinä vielä kaikki: Twitter-käyttäjät osoittivat tukensa myös rahan muodossa, ja Shawna onnistui keräämään 620 euroa PayPalin kautta tehtyjen lahjoituksien avulla.

Jos julkaisu ei näy, voit katsoa sen täältä

– IHMISET! ME TEIMME SEN! IRLANTI VOITTI DILDON ITSELLEEN, Shawna hehkutti onnistunutta kampanjaansa.

– Tästä syystä rakastan Twitterin sattumanvaraisuutta! En olisi koskaan voinut kuvitella, kuinka paljon kansallista ylpeyttä huutokaupan voittaminen viktoriaanisen seksilelun suhteen saa aikaan, eräs iloitsi.

– Olen niin onnellinen sinun ja norsunluudildosi puolesta! Tämä on mahtavaa, toinen yhtyi riemuitsemaan.

Norsunluusta veistetty dildo saatetaan sijoitttaa Collinsin kasarmi -museoon tai vaihtoehtoisesti Dublinin linnassa sijaitsevaan Chester Beatty -kirjastorakennukseen.

Lue kaikki uusimmat lifestyle-aiheiset artikkelit!

Lähteet: Mirror, Twitter

Lue myös:

    Uusimmat