Hirvonen ei aio säästellä Ruotsin "soralla"

Mikko Hirvonen kierteli mietteliäänä läpi Ruotsin rallin uusitun reitin. Matkalla on kymmenen erikoiskoetta, jotka ajetaan kahdesti. Ajatuksia matkalla herätti reitin kunto.

- Olisin paljon luottavaisempi jos keli olisi samanlainen kuin viime vuonna. Nyt tiellä on aika paljon hiekkaa, mutta tässä ei auta säästellä. Alusta asti on mentävä täysillä, Hirvonen sanoo.

Ruotsin ralli on MM-sarjan toiseksi nopein kilpailu. Värmlandin erikoiskokeille ajetaan jopa 120 kilometrin keskituntinopeuksia, joten kuljettajien kantti on kovilla, jos ohuen lumi -ja jääpeitteen alta kaivautuva sora katkoo tai repii nastat renkaista.

- Tästä voi tulla kisa, jossa nähdään eniten rengasrikkoja koko vuonna, Hirvonen tuumii.

MM-sarjan avanneessa Monte Carlo -rallissa toiseksi ajanut Hirvonen ampaisee reitille toisena, MM-sarjaa johtavan Sébastien Loebin perässä. Hirvonen sanoo, ettei hän osaa vielä sanoa, onko kärkipään lähtöpaikka hyvä vai huono.

- Teiden pohjat ovat monin paikoin pehmeät. Se varmasti hidastaa menoa kärjessä, mutta toisaalta voi olla, että kärjessä renkaat ja nastat kestävät vähän paremmin, Hirvonen aprikoi.

Vuosi sitten Fordin Marcus Grönholm ajoi uransa viidennen Ruotsin rallin voiton ja kukisti vaivatta toiseksi tulleen Loebin. Ohjaustehostinongelmista kärsinyt Hirvonen oli kolmas. Nyt Hirvonen, 27 lähtee jahtaamaan Loebin päänahkaa ja uran ensimmäistä Ruotsin rallin kärkisijaa.

- Voi olla, että perjantaina joku paremmalla lähtöpaikalla oleva kilpailija voi tulla takaa ohi. Hänet pitää ajaa sitten lauantaina kiinni, mutta tärkeintä olisi pitää Loeb takana heti perjantaista alkaen, Hirvonen sanoo.

MTV3 MAX televisioi Ruotsin rallin avaus-ek:n suorana lähetyksenä tänään klo 21.00-22.00.

(MTV3-STT)

Lue myös:

    Uusimmat