Hiplailisitko mieluummin kumppaniasi vai älypuhelinta? Näin moni suomalainen hylkäisi seksin, jos olisi pakko valita

6:58
Suomalaisten edistyneitä seksitaitoja pohdittiin Huomenta Suomessa vuonna 2017.

Kondomibrändi Sultanin toteuttaman tutkimuksen mukaan liki puolet suomalaisista olisi kuukauden mieluummin ilman seksiä kuin puhelinta.

Parisuhteen toista osapuolta voi syystäkin kismittää, jos kumppani suuntaa katseensa jatkuvasti mieluummin puhelimeensa kuin omaan kultaan. Seuraukset voivat olla ikäviä. Esimerkiksi muutaman vuoden takaisessa Baylorin yliopiston tekemässä tutkimuksessa havaittiin, että  kännykät saattavat oikeasti tehdä hallaa parisuhteille ja johtaa jopa masennukseen.

Hiljattaisen analyysin mukaan myös esimerkiksi nuoret britit harrastavat aiempaa vähemmän seksiä. Asiantuntijan mukaan nimenomaan puhelimet ja Netflix vievät nuorilta liikaa aikaa.

Mutta kumman sitä valitsisi, jos olisi pakko: seksin vai puhelimen? Kondomibrändi Sultanin toteuttaman tutkimuksen mukaan huolestuttavan moni hiplaisi mieluummin luuria kuin kumppaniaan. Jopa 48 prosenttia suomalaisista tunnusti olevansa mieluummin kuukauden ilman seksiä kuin älypuhelinta.

Naiset pärjäisivät paremmin ilman seksiä

Sukupuolten välillä oli kuitenkin eroa. Tutkimuksen mukaan naiset olisivat huomattavasti suostuvaisempia luopumaan seksistä kuin miehet.

Jopa 61 prosenttia naisista olisi mieluummin kuukauden ilman seksiä kuin ilman puhelinta. Vain 24 prosenttia naisista suosisi seksiä. Miehistä puolestaan 47 prosenttia luopuisi ennemmin puhelimestaan, kun seksistä luopuisi mieluummin 35 prosenttia miehistä.

Yleisesti ottaen kaikista suomalaisista jopa 48 prosenttia vastasi luopuvansa kuukaudeksi mieluummin seksistä kuin älypuhelimestaan. 36 prosenttia puolestaan valitsisi seksin. 16 prosentille kysymys oli liian vaikea, eivätkä he osanneet päättää. Tutkimukseen vastasi yli tuhat 16–64-vuotiasta suomalaista.

Parisuhde kärsii ruudun tuijottelusta

Tutkimus ei ole ainoa laatuaan. Älypuhelimien liiallisen tuijottelun riskit on havaittu myös Elisa-operaattorin tänä vuonna toteuttamassa tutkimuksessa, johon vastasi 1321 suomalaista.

Tutkimustulosten mukaan parisuhde voi kärsiä, jos parisuhteessa jompikumpi tai molemmat viettävät yli 1,5 tuntia sosiaalisessa mediassa päivittäin. Tutkimuksen mukaan jopa neljäsosalla suomalaisista on yhteiset pelisäännöt siitä, kuinka paljon on sopivaa keskittyä puhelimeensa, kun puoliso on läsnä

"Ilmiö koskettaa kaikkia"

Vaikka parisuhteessa elävien älypuhelinhaasteista on keskusteltu jo vuosia, myös sinkut voivat kärsiä liiallisesta älypuhelimien käytöstä:

– Ilmiö koskettaa meitä kaikkia, olimme sitten parisuhteessa tai sinkkuja. Emme kuitenkaan halua tuomita puhelimen käyttöä, vaan enemmän kiinnittää huomiota laitteen fiksuun käyttöön. On tärkeää, että puhelimen lisäksi keskitymme myös ihmisiin ympärillämme, Sultan-brändiä edustavan RFSUn toimitusjohtaja Katariina Kurikka kertoo tiedotteessa.

Sultanin juuri lanseeraamassa kampanjassa tarkoituksena on kiinnittää huomiota siihen, ettei puhelimen käyttö pääsisi vuorovaikutuksen ja läheisyyden väliin. Kondomibrändi kannustaa jättämään puhelimet kokonaan makuuhuoneiden ulkopuolelle. Kampanja jatkaa parin vuoden takaisen F*uck like a Finn -kampanjan teemaa.

Lue uusimmat lifestyle-artikkelit!

Lähde: Sultan

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja