Mainos

Kondomivalmistajan kampanjassa kehutaan suomalaisten "edistyneitä seksitaitoja" – mutta onko seksistä puhuminen vaikeaa?

F*ck like a Finn -kampanjassa kehutaan suomalaisten "edistyneitä seksitaitoja". Monelle seksistä puhuminen on kuitenkin vaikeaa jopa oman kumppanin kanssa.

Suomalaiset ovat seksin saralla maailman mallikansalaisia! Näin kerrotaan Sultan-kondomin F*ck like a Finn -kampanjassa, jossa kehutaan suomalaisten "edistyneitä seksitaitoja".

Aiheesta keskusteltiin Huomenta Suomessa 3.5.2017. Seksistä puhuminen ei enää ole suuri häpeä, mutta joitakin ongelmia aiheen ympäriltä edelleen löytyy.

– Ei se suorastaan häpeällistä ole, mutta oman tutkimukseni mukaan ei se oikein ole muuttunut paljoakaan helpommaksi. Tietysti on ihmisiä, joille se on luonnollista ja helppoa, kertoo Osmo Kontula, tutkimusprofessori Väestöliitosta.

Monelle seksistä puhuminen on vaikeaa jopa oman kumppanin kanssa. Kontulan tutkimuksissa on käynyt ilmi esimerkiksi se, että joidenkin suomalaisten mielissä fyysinen kosketus on edelleen piilossa pidettävä asia: kotona ei esimerkiksi koskaan nähnyt, että vanhemmat halailisivat.

Monet asiat ovat Suomessa kuitenkin hyvin. Suomalaista seksuaalikasvatusta Kontula pitää maailman ykkösenä.

– Jos ajatellaan seksin harrastamista, meillä on jo koulussa seksuaalikasvatusta, joka antaa ainakin jollain tasolla tasa-arvoiset lähtökohdat elämään. Meillä on kondomeja saatavilla kaupoista, olemme aika tasa-arvoinen maa verrattuna muihin, kuvaa Katariina Kurikka, maajohtaja RFSU:sta.

Mitä löytyy suomalaisesta seksiboksista? Katso video ylhäältä!

***

1:30

Mainos

Lisää aiheesta

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.