Nuoret aikuiset eivät harrasta seksiä yhtä paljon kuin ennen – nämä ovat "todennäköisiä häiriötekijöitä"

Seksin harrastusmäärät olivat analyysin perusteella laskussa. Osasyynä asiantuntija pitää puhelimen tuijottamista ja nettisarjojen katsomista.

Nuoret britit harrastavat aiempaa vähemmän seksiä. Asiantuntijan mukaan puhelimet ja Netflix vievät nuorilta liikaa aikaa.

Analyysissä selvisi, että neljäsosa nuorista aikuisista ei ollut harrastanut seksiä viimeisen kuukauden aikana.

Tutkimusta varten London School of Hygiene and Tropical Medicine analysoi 34 000 ihmisen tietoja. Mukana oli 16-44-vuotiaita brittejä, jotka olivat osallistuneet kansalliseen seksuaali- ja elämäntyylikyselyyn useina vuosina. Viimeisin kyselyistä tehtiin vuonna 2012.

Tutkimus julkaistiin British Medical Journal -lehdessä.

41 prosenttia harrasti seksiä kerran viikossa

Analyysin perusteella 41 prosenttia nuorista aikuisista harrasti seksiä ainakin kerran viikossa.

Seksin harrastusmäärät olivat kuitenkin analyysin perusteella laskussa. Moni aiemmin seksuaalisesti aktiivinen oli vähentänyt seksin harrastamista. 


Tutkimusta tehneen Kaye Wellingsin mukaan seksielämään vaikuttavat esimerkiksi työn, lastenhoidon ja vastuiden yhteissumma, jotka vievät aikaa petipuuhilta.

Paine harrastaa seksiä on vähentynyt?

On myös mahdollista, että paine harrastaa seksiä on vähentynyt. Wellingsin mukaan vähäinen seksi ei ole ongelma, jos tilanne ei häiritse ihmistä itseään.

Analyysin mukaan puolet naisista ja 64 prosenttia miehistä olisi kuitenkin halunnut seksiä useammin. Erityisesti lisää seksiä halusivat ne, jotka asuvat yhdessä kumppaninsa kanssa.

Enemmän seksiä harrastivat ne, jotka olivat muita paremmassa fyysisessä kunnossa ja mielenterveydeltään terveempiä. Myös työpaikka ja korkeat tulot lisäsivät seksin määrää.

Netflix kieltäytyi ottamasta "kunniaa"

Asiantuntija syyttäisi seksin vähenemisestä "älypuhelinaikaa".

– Digitaalisena aikana olemassa on enemmän erilaisia virikkeitä, jotka vievät vapaa-aikaasi. Älypuhelimet, Netflix ja sosiaalinen media ovat kaikki todennäköisiä häiriötekijöitä, jotka voivat estää intiimiyttä, tutkimustiimi kommentoi.

Netflix kieltäytyi ottamasta "kunniaa" seksinä vähenemisestä.

– Se, että ottaisimme kunnian vuosikymmeniä jatkuneesta seksin vähenemisestä, ylittää jopa meidän ohjelmointikykymme, yhtiö vitsaili.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja