Mainos

Hintojen nousu pörssissä tasaantunut

Osakkeiden hintojen nousu Helsingin pörssissä on tasaantunut seitsemän prosentin tuntumaan. Puoli neljän aikaan iltapäivällä hex-yleisindeksi näytti seitsemän prosentin nousua. Osakkeita oli siihen mennessä vaihdettu runsaalla miljardilla markalla.

Helsingin Pörssi toipui nopeasti eilisestä laskusta ilmeisesti Nokian suuresta painoarvosta johtuen. Kotimaiset piensijoittajat eivät eilenkään rynnänneet myymään osakkeitaan, vaikka pörssikurssit laskivat, kerrotaan pankkiiriliikkeistä. Niiden mukaan piensijoittajat pikemminkin ostivat lisää osakkeita. Suurin myyjäryhmä olivat ulkomaiset sijoittajat ja välittäjät. Vaihdetuimpia olivat Nokian ja UPM-Kymmenen osakkeet.

-Täysi myytti on se, että hintojen laskiessa piensijoittajat myyvät paniikissa ja suuret ja kansainväliset sijoittajat ostavat, pankkiiriliikkeen edustaja sanoo.

Pörssiromahduksella ei suuria vaikutuksia osakesäästämiseen

Osakesäästäjien keskusliiton puheenjohtaja Jarmo Leppiniemi ei näe Helsingin pörssin eilisellä romahduksella laajempia vaikutuksia suomalaiseen osakesäästämiseen.

Hänen mielestään romahdus ei myöskään kovin paljon haittaa loppuvuodesta vapautuvien määräaikaistalletusten ohjautumista pörssiin, koska alhaisista koroista johtuen pörssi on kuitenkin edelleen parempi vaihtoehto.
(STT)


Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.