Hillitön draamapläjäys piirtyi historiaan – Kroatia täräytti yllätysten MM-kisoissa finaaliin!

Kroatia eteni ensimmäistä kertaa historiassaan jalkapallon MM-kisojen finaaliin. Se kukisti Englannin keskiviikkona Moskovassa pelatussa välieräottelussa jatko-ottelun jälkeen 2-1.

Ottelu ratkesi, kun Kroatian Mario Mandžukić pyssytti pallon jatko-ottelussa armotta taka-alakulmaan. Entistä dramaattisemmaksi tilanteen teki se, että Mandžukić oli hetkeä aiemmin kärsinyt kolhusta.

Aiemmin Kroatia oli parhaimmillaan MM-kisoissa yltänyt pronssille vuonna 1998. Englannilta jäi ensimmäinen MM-finaalipaikka 52 vuoteen haaveeksi.

Kaikkiaan Venäjän MM-kisoissa on jo tähän asti nähty useita yllätyksiä, kun suursuosikit Brasilia, Saksa ja Espanja tippuivat jo aiemmin.

Englanti siirtyi ensimmäisellä puoliajalla 1-0-johtoon Kieran Trippierin komealla vapaapotkumaalilla. Osuma oli historiallinen, sillä Englannista tuli eniten erikoistilannemaaleja koskaan yhdessä MM-turnauksessa tehnyt maa. Osuma oli Englannin yhdeksäs erikoistilanteista.

Toisella puoliajalla Kroatia teki maalin salakavalasti. Ivan Perisic tasoitti ovelasti hyppyohjaamalla pallo vasemmalla jalalla sisään, kun Sime Vrsaljko oli keskittänyt pallon maalille.

MM-finaali Ranskan ja Kroatian välillä pelataan sunnuntaina Moskovassa.