Hiihtotähtien poisjäännit avaavat Krista Pärmäkoskelle ainutlaatuisen mahdollisuuden – Isometsä: ”Hänellä on nyt elämänsä tilaisuus”

Hiihtotähdet Therese Johaug, Ebba Andersson ja Charlotte Kalla jättävät vuoden vaihteessa kisattavan Tour de Skin väliin. MTV Urheilun hiihtoasiantuntija Jari Isometsä nostaa Krista Pärmäkosken yhdeksi kiertueen suurimmaksi voittajasuosikiksi.

Aikaisemmin Tour de Skiltä poisjääntinsä vahvistaneet ruotsalaiset Kalla ja Andersson saivat seuraa maailmancupia johtavalta Johaugilta, joka niin ikään jää pois perinteikkäältä hiihtokiertueelta. Isometsän mukaan Johaugin päätös ei ole yllätys.

– Se oli aika lailla odotettu päätös. Hän haluaa panostaa totaalisesti MM-kisoihin. Tässä on ollut aika paljon kisoja kilpailukiellon jälkeen, mikä on kuitenkin vähän outoa kropalle. Hän on varmaan laskenut, että on viisaampaa jättää Tour de Ski väliin, Isometsä toteaa MTV Urheilulle.

Kallan, Johaugin ja Anderssonin poisjäämiset näkyvät naisten kiertueen tasossa huomattavasti, sillä koko kolmikko löytyy maailmancupin viiden parhaan hiihtäjän joukosta. Isometsä harmittelee naisten kiertueen tasoa.

– Naisten Tour de Ski on selkeästi heikkotasoinen kilpailu. Viisi urheilijaa on ollut kaiken aikaa irti muista, ja niistä kolme ilmoittaa, etteivät tule Tour de Skille. Sehän ei tietysti ole Pärmäkosken vika, että joku muu ei tule. Hän menee paikalle, eikä mieti sitä, kuka tulee ja kuka ei.

Pärmäkoskella elämänsä tilaisuus

Maailmancupin neljäntenä majailevan Pärmäkosken paras sijoitus Tour de Skiltä on kaudelta 2016-2017, jolloin hän sijoittui toiseksi. Kivikovien poissaolojen johdosta Pärmäkoskelle avautuu oiva tilaisuus napata himoittu Tour de Skin voitto itselleen. Pärmäkosken suurimmiksi haastajiksi Isometsä nimeää Norjan Ingvild Flugstad Östbergin ja USA:n Jessica Digginsin.

– Aika on kypsä. Kristalla on nyt elämänsä tilaisuus voittaa tuo kilpailu. Krista on hyvä urheilija, ja voisi voittaa, vaikka kaikki parhaat olisivat paikalla, Isometsä summaa.

– Jessica Diggins oli viime vuonna kolmas ja voitti Pärmäkosken. Hän tulee varmasti hiihtämään sinne. Ei ole vielä tänä vuonna esittänyt mitään kovin ihmeellistä, mutta nousukunnon merkkiä on tulossa. Östberg, Pärmäkoski ja Diggins muodostavat kolmikon, joka siitä voitosta taistelee.

Lue myös:

    Uusimmat