Mainos

Hiihtolomalaisia hellii huippukeli

Tänään Etelä-Suomen hiihtolomalaisille on luvassa hieno ulkoilukeli. Iltapäivällä pakkasta on kymmenen asteen molemmin puolin, ja aurinkokin paistaa.

Yöllä ja aamulla pakkaslukemat olivat hyytävästi kolmenkymmenen asteen tienoilla. Aurinko kuitenkin lämmittää päivän aikana niin paljon, että lukema voi nousta iltapäiväksi jopa 15 astetta.

– Itse jos lähtisin ulkoilemaan tänään, niin kolmen aikaan iltapäivällä olisi hyvä hetki sään puolesta, kertoo MTV3:n meteorologi Pekka Pouta.

Eiliseen nähden suurin muutos on lännessä, jossa eilisistä lumisateista ei ole tietoakaan.

Pouta kertoo, että Suomen kovat pakkaset johtuvat tuulen suunnista. Viime vuosien aikana suomalaisille on tuullut Siperiasta päin.

– Meillä on täällä nyt sama ilma kuin Siperiassa ja Jäämerellä. Välillä on sama ilma kuin vaikka Norjassa ja Englannissa, mutta nyt viime vuodet on ollut harvinaisen paljon tätä Siperian suunnalta tulevaa mantereista ilmamassaa.

Pakkaset jatkuvat vielä tällä viikolla. Lapissa kylmin kausi alkaa olla ohi, mutta etelään tulee vielä kovia pakkasia keskiviikoksi. Loppuviikolla sää lauhtuu koko maassa.

(MTV3 - Foreca)

Katsomo-video ei ole saatavilla

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.