Hiihtoliitot yhteisrintamassa: Suomi, Ruotsi ja Norja vaativat Venäjän sulkemista kilpailuista

Ukrainan sota juuri nyt: Ukrainan ja Venäjän neuvottelut käynnistyivät 20:37
Ukrainan sota juuri nyt: Ukrainan ja Venäjän neuvottelut käynnistyivät.

Suomen, Ruotsin ja Venäjän hiihtoliitot vaativat Venäjän ja Valko-Venäjän sulkemista Kansainvälisen hiihtoliiton FIS:n kilpailuista.

Vahvistaakseen urheiluyhteisön tukea hyökkäyksen kohteena olevaa Ukrainaa kohtaan Suomen, Ruotsin ja Norjan hiihtoliitot vetoavat yhteisellä päätöksellä FISiin, jotta se sulkisi Venäjän ja Valko-Venäjän joukkueet pois sen alaisista kilpailuista. 

– Olemme tänään allekirjoittaneet ja lähettäneet vetoomuksen Kansainvälisen hiihtoliiton puheenjohtaja Johan Eliaschille, jotta FIS tekisi päätöksen venäläisten ja valkovenäläisten sulkemisesta tulevista Kansainvälisen hiihtoliiton alaisista kilpailuista. Asiaa koskeva päätöksemme johtokunnassa oli yksimielinen, Suomen Hiihtoliiton puheenjohtaja Markku Haapasalmi kertoo tiedotteessa.

Yhteispohjoismaista vetoomusta tukee tänään julkaistu Kansainvälisen Olympiakomitean suositus, että urheilun kansainväliset lajiliitot sulkisivat venäläiset ja valkovenäläiset urheilijat kaikista kilpailuistaan. 

Hiihtoliiton puheenjohtaja Haapasalmi kertoi sympatioiden olevan ukrainalaisten puolella ja ilmaisi toiveen sodan pikaisesta päättymisestä.

Venäläiset urheilijat kilpailivat kuluneena viikonloppuna Lahdella Salpausselän kisoissa. Maastohiihdon maailmancup jatkuu tällä viikolla Norjassa, jossa käydään ensin torstaina Drammenissa perinteisen sprintit. Viikonloppuna Holmenkollenilla hiihdetään puolestaan 30 ja 50 kilometrin yhteislähtökilpailut perinteisellä.

Lue myös:

    Uusimmat