Norjasta kova viesti venäläisurheilijoille: "Emme halua heidän osallistuvan!"

24:14
Ohjus iski kerrostaloon Kiovassa – analyysi tilanteesta Ukrainan sodassa.

Norjan hiihtoliitto on lähettänyt viestin, ettei halua venäläisten urheilijoiden osallistuvan tuleviin kilpailuihin Norjassa.

Viime päivinä on Ukrainaan hyökkäämisen jäljiltä käyty keskusteluja siitä, missä määrin Venäjää olisi oikeutettua rangaista urheilun piirissä sulkemalla myös maan urheilijoita eri urheilutapahtumista. Norjan hiihtoliiton kanta on tiukka.

– Norjan hiihtoliiton hallitus on tänään keskustellut tilanteesta koskien Venäjän hyökkäystä Ukrainaan ja siitä, miten tämä vaikuttaa tuleviin maailmancup-kilpailuihin ja MM-kisoihin Norjassa. Norjan hiihtoliiton viesti Venäjälle ja venäläisurheilijoille on kristallinkirkas; me emme halua heidän osallistuvan! Norjan hiihtoliitto viestittää tiedotteessaan.

Norja on lähiviikkoina isännöimässä maailmancup-kilpailuja alppihiihdossa, yhdistetyssä, maastohiihdossa ja mäkihypyssä. Lisäksi lentomäen MM-kilpailut ollaan järjestämässä maaliskuussa Vikersundissa.

– Urheilu ei voi pysyä passiivisena ja neutraalina sen jälkeen, kun näemme kuvia ukrainalaisiin kohdistuneesta hyökkäyksestä ja suuresta kärsimyksestä. Norjan hiihtoliiton hallituksella on siksi selvä kanta siitä, että tällä täytyy olla seurauksia sen lisäksi, mitä on jo päätetty. Siksi lähetämme selkeän viestin FIS:lle (Kansainväliselle hiihtoliitolle), että emme halua Venäjän ja venäläisurheilijoiden osallistuvan ilpailuihin Norjassa tulevina viikkoina, Norjan hiihtoliiton puheenjohtaja Erik Röste perusteli NRK:lle.

Venäläisurheilijoita on tänä viikonloppuna kilpailemassa pohjoismaisissa hiihtolajeissa Salpausselän kisoissa Lahdessa. FIS päätti peruuttaa kaikki tämän kauden kilpailunsa Venäjällä.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja