HIFK palauttaa kartalleen lajin sadan vuoden takaa: "Tavoitteenamme on olla suunnannäyttäjä"

Urheiluseura Helsingin IFK:sta tulevat jääkiekon peruina ensimmäisinä mieleen määreet iso ja ilkeä. HIFK-sanastoa on syytä päivittää hienostuneemmaksi viimeistään nyt, kun helsinkiläinen yleisseura palauttaa lajikartalleen voimistelun.

Voimistelutoiminnan aloittamista edelsi kolmen perinteisen voimisteluseuran yhdistyminen ja liittyminen HIFK:hon, HIFK Gymnastics -nimellä. Helsinkiläisseurat Alppilan Salamat, Suomen Taitovoimisteluklubi ja Voimisteluseura Kieppi yhdistävät voimansa HIFK:n tunnuksen, nelisakaraisen tähden alla.

–  HIFK on Suomen tunnetuin ja monipuolisin urheiluseura, johon liittyminen on hieno mahdollisuus uudelle voimisteluseuralle ja voimistelulle lajina. Olemme tehneet jo pitkään yhteistyötä HIFK:n kanssa Garden Helsinki -hankkeessa. Odotamme innolla Nordiksen peruskorjausta ja sinne valmistuvaa voimistelusalia, HIFK Gymnastics ry:n hallituksen puheenjohtaja Piia-Noora Kauppi kertoo.

Yksityisellä rahalla toteutettavan Garden Helsinki -kiinteistöhankkeen keskuksena on karkeasti haarukoiden 11  000–16  000 katsojalle rakennettava monitoimiareena, joka palvelisi jääkiekossa HIFK:n miesten liigajoukkueen kotihallina.

Näin Helsingin Nordenskiöldinkadun vuonna 1966 valmistunut jäähalli jäisi muun muassa telinevoimistelun käyttöön. Garden Helsinki olisi aikanaan luonteva paikka voimistelun arvokisoille.

Merkittävä lisäys jäsenmäärään

Kauppi korostaa, että voimistelu käy vaikkapa jääkiekkoilijalle mitä parhaimmasta oheisharjoittelumuodosta.

–  Eräällä viisaalla valmentajalla – en muista nimeä – on yksi ohje oheisharjoitteluksi: telinevoimistelu, Kauppi mainostaa monipuolista liikuntamuotoa.

HIFK:n voimisteluseurassa on yhteensä noin 2  000 jäsentä, joista harrastevoimistelijoita noin 1  700.

HIFK perusti 1907 voimistelujaoston, mutta sen toiminta hiipui vuosikymmenten aikana.

–  Nyt naisten johdolla voimistelutoiminta palaa HIFK:hon, Kauppi huomauttaa hymyssä suin.

Merkittävä lisäys jäsenmäärään

Parintuhannen tulokkaan lisäys jäsenmäärään on merkittävä suurseura HIFK:ssakin.

–  Tavoitteenamme on olla suomalaisen voimistelun suunnannäyttäjä. Voimistelijamme kantavat ylpeinä HIFK:n tähteä, joka symboloi myös meille tärkeitä arvoja: sinnikkyys, taitavuus, voimakkuus ja toveruus kuvaavat erinomaisesti voimistelua. Olemme kilpa- ja huippu-urheiluseura, jonka voimistelijat ovat voittaneet yhteensä yli sata Suomen mestaruutta, oululaislähtöinen Kauppi esittelee ylpeänä.

Lue myös:

    Uusimmat