Herttuatar Catherinen veli on sairastanut masennusta jo kahden vuoden ajan: "Elän etuoikeutettua elämää, mutta se ei tee minusta immuunia"

Herttuatar Catherinen veli James Middleton on paljastanut kärsineensä masennuksesta kahden vuoden ajan.

Cambridgen herttuattaren veli kirjoitti häntä piinaavasta masennuksesta lauantaina ilmestyneessä The Daily Mail -lehdessä. James Middleton, joka on herttuatar Catherinen ja Pippa Middletonin veli, paljasti lehden pääkirjoituksessa olleensa masentunut jo noin kahden vuoden ajan.

– Tiedän olevani valtavan siunattu ja elän etuoikeutettua elämää, mutta se ei tee minusta immuunia masennukselle. Tilaani on hankala kuvailla. Kyseessä ei ole pelkkää surua. Kyseessä on sairaus, mielen syöpä, Middleton kuvaili masennustaan lehdessä.

Middleton ei sano parantuneensa masennuksesta, mutta ymmärtävänsä tilaansa nykyään paremmin.

– Vaikka en väittäisi olevani parantunut, ymmärrän nyt sairauttani. Ammattilaisten avulla olen työstänyt tapoja pärjätä. Tänään tunnen uutta tarkoitusta innostusta elämässäni, Middleton kirjoitti.

Catherinen veli haki masennukseensa apua ensimmäistä kertaa vasta vuonna 2017 sen jälkeen, kun hän oli hakenut hoitoa stressin ja ahdistuksen aiheuttamaan sydämen rytmihäiriöön. Lisäksi James Middleton kertoo kärsivänsä keskittymishäiriöstä.

– En voinut kokea iloa, jännitystä tai innokkuutta – vain sydäntä hakkaava ahdistus sai minut ylös sängystä aamuisin. En oikeastaan harkinnut itsemurhaa, mutta en myöskään halunnut elää siinä mielentilassa, jossa olin, Middleton kertasi oireitaan.

Liikemiehenä työskentelevä Middleton ilmaisi olevansa tyytyväinen käyneensä läpi masennuksen, sillä nyt hän osaa taistella sairauttaan vastaan ja on sitä mieltä, että lopputulos on tällä hetkellä positiivinen.

– Jos voin jättää teille mieleen yhden ajatuksen, niin se on se, että on ok olla olematta ok, herttuattaren veli totesi.

Middleton antoi kiitosta myös mielenterveysongelmien parissa työskentelevälle Heads Together -hyväntekeväisyysjärjestölle. Prinssi Harry, prinssi William ja herttuatar Catherine ovat kaikki tukeneet järjestöä.

Lähde: USA Today

Lue myös:

    Uusimmat