Mainos

Henkilön epäillään pyrkineen lääkäriopiskelijaksi poikkeuksellisin vippaskonstein Helsingissä – päin honkia täytetty koepaperi oli yhtäkkiä täynnä täydellisiä vastauksia

Henkilön epäillään pyrkineen Helsingin yliopiston lääketieteelliseen tiedekuntaan opiskelemaan täysin poikkeuksellisin keinoin.

Asiasta tiedottavan Helsingin poliisilaitoksen mukaan henkilö osallistui viime keväänä valintakokeeseen, mutta sai kokeesta ”huomattavan alhaisen” pistemäärän. Henkilö oli muun muassa jättänyt vastaamatta osaan tehtävistä.

Myöhemmin henkilön valintakoepapereihin oli ilmaantunut täsmälleen oikeita vastauksia, ja pistemäärä olisi ollut moninkertainen alkuperäiseen verrattuna. Se olisi ylittänyt kirkkaasti opiskelijavalinnan pisterajan, poliisi kertoo.

Helsingin yliopisto teki asiasta tutkintapyynnön poliisille, sillä tapaus oli niin epäilyttävä.

Yliopiston henkilökuntaa seurattiin

Kun asiaa selviteltiin, kävi poliisin mukaan ilmi, että henkilö oli yhdessä rikoskumppaninsa kanssa seurannut yliopiston henkilökuntaa ja selvittänyt, missä valintakoepapereita säilytetään. Tämän jälkeen toinen henkilöistä oli poliisin mukaan tunkeutunut toimitiloihin anastamallaan kulkuläpyskällä.

Rikoskumppani oli muuttanut valintakoevastauksia sillä aikaa, kun kokeen tehnyt henkilö oli itse ulkomailla. Kun henkilö palasi Suomeen, hän oli käynyt yliopistolla vaatimassa valintakokeensa tarkastuksen oikaisua sillä perusteella, että osa vastauksia oli jätetty kokonaan arvostelematta.

Poliisin mukaan kummatkin tapauksen epäillyistä ovat kiistäneet osallisuutensa tapaukseen. Poliisin mukaan henkilöiden syyllisyyden puolesta on kuitenkin vahvaa näyttöä, muun muassa henkilöiden hallussa olleita valokuvia muutetuista koevastauksista.

Poliisin mukana kumpikaan epäillyistä ei työskentele yliopistossa. Rikoskumppaniksi epäilty henkilö oli käynyt tiloissa aiemmin satunnaisesti yliopiston käyttämän yrityksen työntekijänä.

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja